HerNews.gr
Διεθνή

Oυρές χιλιομέτρων και αναμονή 35 ωρών για να προσκυνήσουν τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ

Kόσμος έχει ήδη κατασκηνώσει στην πρωτεύουσα για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ από τη Δευτέρα, και το κοινό εκτιμάται ότι μπορεί να περιμένει έως και 35 ώρες για να δει από κοντά τη σορό της Αυτής Μεγαλειότητας, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι τα ξενοδοχεία, οι υπηρεσίες μεταφορών και ασφάλειας θα φτάσουν στα επιχειρησιακά όριά τους.

Οι βασιλικοί θαυμαστές κοιμούνται ήδη στα πεζοδρόμια εν αναμονή άφιξης της βασιλικής πομπής στο Λονδίνο, αύριο.

Το φέρετρο θα παραμείνει στον καθεδρικό του Εδιμβούργου μέχρι τις 7 το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) ώστε να έχουν την ευκαιρία, όσοι το επιθυμούν, να αποτίσουν φόρο τιμής στην μακροβιότερη μονάρχη της βρετανικής ιστορίας.

Ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να θρηνήσει ιδιωτικά τη μητέρα του στο Bow Room του Παλατιού του Μπάκιγχαμ αργότερα σήμερα, προτού το φέρετρό της μεταφερθεί στην Αίθουσα του Θρόνου, ώστε το αφοσιωμένο προσωπικό της να μπορεί να αποτίσει τα σέβη του.

 

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ πρόκειται να φύγει από τον Καθεδρικό Ναό του St Giles στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) και θα μεταφερθεί με αεροπλάνο της RAF στο Λονδίνο στις 6 το απόγευμα (20:00 ώρα Ελλάδος).

Όταν η σορός της προσγειωθεί στο Λονδίνο, θα οδηγηθεί με νεκροφόρα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου το φέρετρο της θα μεταφερθεί από μέλη της φρουράς «1st Battalion Grenadier Guards» (οι Φρουροί των Γρεναδιέρων είναι ένα σύνταγμα πεζικού του Βρετανικού Στρατού), στο Bow Room.

Την διαδικασία θα παρακολουθεί δια ζώσης ο Κάρολος με την «βασιλική σύζυγο» Καμίλα. Ο Βασιλιάς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θα μπορούν στη συνέχεια να θρηνήσουν την εκλιπούσα μονάρχη ιδιωτικά.

Στη συνέχεια, η σορός της βασίλισσας θα μεταφερθεί στην Αίθουσα του Θρόνου, ώστε το προσωπικό της να μπορεί να πει το «τελευταίο αντίο».

Στη συνέχεια, ο Βασιλιάς και άλλα ανώτερα στελέχη της βασιλικής οικογένειας και το προσωπικό θα ακολουθήσουν την άμαξα καθώς θα φτάσει στο Ουέστμινστερ Χολ για να μείνει τέσσερις ημέρες.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η ώρα της στέψης για τον Βασιλιά Κάρολο: Όλο το πρόγραμμα της εντυπωσιακής τελετής

Her News

Τομ Κρουζ: Ενδιαφέρεται πολύ να κυνηγήσει τη Σακίρα μετά από τον χωρισμό της

HerNews ka

«Η Κέιτ Μίντλετον είναι πολύ πιο σκληρή απ’ ό,τι νομίζει ο κόσμος» αποκαλύπτει βασιλικός ρεπόρτερ

Her News