HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες – Πως θα κάνει «ποδαρικό» ο Οκτώβριος

Πως θα κάνει «ποδαρικό» ο Οκτώβριος στον καιρο; 

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ. Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.

Transparent umbrella under heavy rain against water drops splash background. Rainy weather concept.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 25 με 27 και στα υπόλοιπα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στα βορειοδυτικά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα νότια.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια όπου από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 που το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και τα νότια.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες να εκδηλώνονται, αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Τέλος, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Συμφωνα με την ΕΜΥ έτσι θα κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος στον καιρό. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα της κατηγορουμένης για εξέταση μαρτύρων – ειδικών επιστημόνων

HerNews ka

Ελληνικό διαβατήριο: Στη «χρυσή» λίστα για τα πιο ελεύθερα ταξίδια σε όλο τον κόσμο

Her News

Εισαγγελέας για βιτριόλι: Να κηρυχθεί ένοχη η Κακαράντζουλα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Her News