HerNews.gr
Beauty

Moisture sandwich: Η τεχνική για καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος

Moisture sandwich

Το «Moisture sandwich», μπορεί να είναι ένας νέος όρος, στην πραγματικότητα όμως είναι κομμάτι του δημοφιλούς skincare layering, μια απαραίτητη διαδικασία για την αποτελεσματική διείσδυση των προϊόντων περιποίησης.

Η τεχνική στοχεύει στο να «παγιδευτεί» η υγρασία στην επιδερμίδα προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση αλλά και αναζωογόνηση.

Για να κατανοήσετε περαιτέρω την μέθοδο, συγκεντρώσαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, σχετικά με το πώς θα την πραγματοποιήσετε αλλά και τι είδη προϊόντων θα χρειαστείτε.

Τι είναι το Moisture sandwich;

Πρόκειται για την μέθοδο τοποθέτησης των προϊόντων περιποίησης στην επιδερμίδα, προκειμένου να αποφευχθεί η διαδερμική απώλεια νερού.

Αρχικά, ξεκινήστε εφαρμόζοντας σε νωπό δέρμα πρώτα τα πιο λεπτόρευστα και υδαρή προϊόντα και στη συνέχεια εφαρμόζοντας τα πιο πλούσια και παχύρευστα (skincare layering). Αυτή η διαδικασία, σας εξασφαλίζει περισσότερη ενυδάτωση και καλύτερη απορρόφηση των συστατικών.

Μια λανθασμένη εφαρμογή προϊόντων όχι μόνο δεν θα ωφελήσει το δέρμα σας, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και δυσάρεστες εξάρσεις καθώς είναι πιθανό να εγκλωβιστεί περιττή λιπαρότητα στους πόρους.

Moisture sandwich για τα χείλη

Για μια επιτυχημένη ενυδάτωση, βρέξτε πρώτα τα χείλη σας, έπειτα εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα και «κλειδώστε» την υγρασία με ένα παχύρευστο βάλσαμο.

Κάνοντας αυτή τη διαδικασία, δίνετε στην ενυδατική κρέμα τη δυνατότητα να διεισδύσει περισσότερο.

Moisture sandwich για το πρόσωπο

Παρομοίως, στο πρόσωπό σας, θα εφαρμόσετε πρώτα τα πιο ελαφριά προϊόντα και στο τέλος τα πιο παχιά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές διαφοροποιήσεις σε μερικές δερματικές καταστάσεις.

Για παράδειγμα, αν έχετε ακμή θα βασιστείτε σε ένα skincare layering με λεπτόρευστα προϊόντα.

Από την άλλη, αν έχετε ξηρό δέρμα, εφαρμόστε σαν μάσκα νυκτός βαζελίνη ή κάποιο πλούσιο έλαιο προσώπου καθώς έτσι θα βελτιώσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας σας.

Ο βασικός κανόνας για να βεβαιωθείτε ότι έχει συγκρατηθεί η απαραίτητη υγρασία, είναι να έχει εφαρμοστεί η ενυδατική κρέμα σε νωπό δέρμα.

Τι προϊόντα θα χρειαστείτε για ένα επιτυχημένο Moisture sandwich;

Αρχικά, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε έναν επιμελή διπλό καθαρισμό, ώστε να απομακρύνετε όλους τους ρύπους και το μακιγιάζ.

Έπειτα, εφαρμόστε μια τονωτική λοσιόν, για να προετοιμάσετε το δέρμα σας ώστε να διεισδύσουν πιο βαθιά τα επόμενα προϊόντα.

H ενυδατική κρέμα που θα επιλέξετε στην συνέχεια, θα πρέπει να συμβαδίζει με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Αν για παράδειγμα έχετε έντονη ξηρότητα, δοκιμάστε την Avocado Face Cream. Tο έλαιο αβοκάντο αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος και αποτρέπει τις φλεγμονές.

Aν αναζητάτε 24ωρη ενυδάτωση, η Natural Oils Face Cream, είναι η ιδανική καθώς περιλαμβάνει φυτικά έλαια, υαλουρονικό οξύ και προλαμβάνει τις ρυτίδες ενώ παράλληλα καταπραΰνει την επιδερμίδα αφήνοντάς την απαλή και λαμπερή.

Αν πάλι έχετε ανάγκη από σύσφιξη, και ανάκτηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας η Marine Collagen & Retinol Night Face Cream είναι το διαμάντι που θα λατρέψει το δέρμα σας.

Το θαλάσσιο κολλαγόνο σε συνδυασμό με τη ρετινόλη και επιπρόσθετα φυσικά συστατικά συσφίγγει αλλά παράλληλα ενυδατώνει επιβραδύνοντας την γήρανση.

Αφού εφαρμόσετε την ενυδατική κρέμα που σας ταιριάζει, ολοκληρώστε το «moisture sandwich» με ένα έλαιο προσώπου, όπως το Multiporpose Dry Oil ή λίγη ποσότητα βαζελίνης σαν μάσκα νυκτός.

Αυτή η πρακτική είναι ιδανική για κανονικά, ξηρά αλλά και ευαίσθητα δέρματα μιας και έτσι θα «σφραγίσετε» την υγρασία και ήδη από την επόμενη ημέρα θα παρατηρήσετε ορατή λείανση και λάμψη.

Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό ή με τάση ακμής αρκεστείτε σε μια κρέμα προσώπου που θα εξισορροπήσει την λιπαρότητα και θα κρατήσει μακριά τις εξάρσεις ακμής. Η Propolis Face Cream έχει μαγικές, επουλωτικές, καταπραϋντικές και μαλακτικές  ιδιότητες καθιστώντας την ως την ιδανική επιλογή.

Καταπολεμά την ακμή, δρα κατά των δερματικών παθήσεων, προσφέρει ισχυρή ενυδατική και κερατολυτική δράση και αναπλάθει την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Δημιουργήστε το δικό σας moisture sandwich και δώστε στην επιδερμίδα σας βαθιά ενυδάτωση που διαρκεί, έχοντας στο πλευρό σας τα ποιοτικά προϊόντα της Drops of Beauty. Θα σας συναρπάσουν οι βελούδινες υφές, τα ακαταμάχητα αρώματα και φυσικά η υψηλή αποτελεσματικότητα. Just pick your favorite ones!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ombre blush: Πώς θα εφαρμόσετε ομοιόμορφα το ρουζ σας;

HerNewskl

Τα skincare που είναι ξεκάθαρα απαγορευτικά για όλες μας!

HerNewskl

Προετοιμασία του δέρματος για το καλοκαίρι: Πώς να αλλάξετε την περιποίησή σας;

HerNewskl