HerNews.gr
Διεθνή

Αποκάλυψη σοκ για τη βασίλισσα Ελισάβετ: Έδινε κρυφά μάχη με τον καρκίνο

Τριγμούς στο παλάτι του Μπάκιγχαμ πρόκειται να προκαλέσει το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου κι αναφέρεται στη μορφή καρκίνου από την οποία έπασχε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Στο βιογραφικό βιβλίο με τίτλο Elizabeth: An Intimate Portrait (Ελισάβετ: Ένα οικείο πορτρέτο), ο συγγραφέας και φίλος του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, Gyles Brandreth, υποστηρίζει ότι η αείμνηστη μονάρχης έπασχε από μια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών, το πιο κοινό σύμπτωμα του οποίου είναι ο πόνος στα κόκαλα.

Εάν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ανατροπή στην αιτία θανάτου της, την οποία το πιστοποιητικό θανάτου καταγράφει επίσημα ως «γήρας».

Η επίσημη ανακοίνωση του παλατιού θέλει αποδίδει τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στο γήρας
«Είχα ακούσει ότι η βασίλισσα είχε μια μορφή μυελώματος -καρκίνο του μυελού των οστών- που θα εξηγούσε την κούρασή της και την απώλεια βάρους και εκείνα τα “προβλήματα κινητικότητας” που μας έλεγαν συχνά τον τελευταίο χρόνο της ζωής της», γράφει ο Brandreth.

 

«Το πιο κοινό σύμπτωμα του μυελώματος είναι ο πόνος στα οστά, ιδιαίτερα στη λεκάνη και τη μέση, και το πολλαπλό μυέλωμα είναι μια ασθένεια που προσβάλλει συχνά τους ηλικιωμένους.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία, αλλά η θεραπεία – με φάρμακα που βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και φάρμακα που βοηθούν στην πρόληψη της αποδυνάμωσης των οστών- μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων της ασθένειας και να παρατείνει την επιβίωση του ασθενούς κατά μήνες ή δύο έως τρία χρόνια».

Σημειώνεται, πάντως, ότι ήδη από τη δημοσιοποίηση του πιστοποιητικού θανάτου της βασίλισσας στα τέλη Σεπτεμβρίου, αρκετά βρετανικά δημοσιεύματα, ανέφεραν ότι η υγεία της είχε μεγάλη πτώση από τον Αύγουστο και μετά, όταν και κατέπεσε.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Megan Fox: Τι συμβουλεύει τις ελέυθερες γυναίκες;

HerNews ka

Σάνα Μαρίν : Πάρτι μέχρι τελικής πτώσης για την ανανεωμένη και χωρισμένη πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας

HerNews ka

Kim Kardashian – Kanye West: Αμήχανη συνάντηση για το πρώην ζευγάρι

HerNews ka