HerNews.gr
Health

4 λόγοι για να κοιμάσαι γυμνός

Το ήξερες οτι το να κοιμάσαι γυμνός έχει πολλά οφέλη; Τα 4 πιο βασικά είναι τα παρακάτω και πίστεψέ μας, είναι πανεύκολα.

Θα σε πάρει ο ύπνος πιο γρήγορα

Ο personal trainer και CEO του Personal Trainer Pioneer, Tyler Read, ο οποίος λέει ότι όταν κοιμόμαστε, η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει. Βγάζοντας λοιπόν τα ρούχα μας, μιμούμαστε ουσιαστικά αυτή τη διαδικασία κι έτσι ο οργανισμός μας λαμβάνει το σήμα ότι είναι ώρα για ύπνο. Γι’ αυτό τον λόγο, κοιμήσου γυμνός και πες μας αν θα κοιμηθείς πιο γρήγορα.

Ο ύπνος γίνεται πιο ποιοτικός

Μην παραξενευτείς αν ξυπνήσεις πιο ξεκούραστος αλλά και με περισσότερη ενέργεια. Αυτό θα έχει συμβεί επειδή κοιμήθηκες… γυμνός! Αν φοράς πιτζάμες, είναι πολύ πιθανό να ιδρώσεις κι έτσι να χάσεις μέρος του ποιοτικού σου ύπνου. Απίστευτο; Χωρίς τα ρούχα, θα έχεις φροντίσει να παραμείνεις δροσερός.

 

 Θα έρθεις πιο κοντά στη/στον σύντροφό σου

Βγάζοντας τα ρούχα σου στον ύπνο, έρχεσαι πιο κοντά με τη/τον σύντροφό σου. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για απελευθέρωση ωκυτοκίνης σε αυτή την περίπτωση που δυναμώνει τη σχέση αφού είναι γνωστή ως η «ορμόνη της αγάπης». Σύμφωνα με τον sleep science coach, Marten Carlson: «αυτό οδηγεί στη μείωση του άγχους ενώ ενισχύει την εμπιστοσύνη, το συναισθηματικό δέσιμο και την ποιότητα του ύπνου».

Θα βελτιώσει την αυτοεκτίμησή σου

Αν έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση για το σώμα σου, το να δοκιμάσεις να κοιμηθείς εντελώς γυμνός, θα σε φέρει πιο κοντά στην αποδοχή του εαυτό σου. Έρευνα του 2017 έδειξε ότι ο ύπνος χωρίς ρούχα βοηθάει σημαντικά στην εικόνα που έχουμε για το σώμα μας. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και να συμβάλλει στη γενικότερη ευεξία του οργανισμού, όπως και στην ικανοποίηση μας από τη ζωή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διατροφή: Πως θα κάνεις αποτοξίνωση μετά το Πάσχα;

Her News b

Ζιζέλ Μπούνχτεν: Κατάφερε να θεραπεύσει τις κρίσεις πανικού & την κατάθλιψη με τον πιο απλό τρόπο

HerNews ka

Ο ρόλος της διατροφής στην επαναφορά της υγείας

Her News