HerNews.gr
Health

Πως να αποφύγετε τους πονοκεφάλους που προέρχονται από πολύωρη έκθεση στον υπολογιστή

Μετά από ώρες που περνάμε μπροστά στον υπολογιστή, δουλεύοντας ή σερφάροντας στο διαδίκτυο, μερικές φορές έχουμε πονοκεφάλους.

Για να καταπολεμήσουμε αυτούς τους πόνους, είναι ακόμα απαραίτητο να κατανοήσουμε τις αιτίες. Μπλε φως, κακή θέση μπροστά στην οθόνη ή ακόμα και αφυδάτωση των ματιών.

Στην αρχή αυτών των πονοκεφάλων, βρίσκουμε ότι ξεκινάμε με το μπλε φως και τα pixel της οθόνης. Και τα δύο κουράζουν τα μάτια. Το χρώμα του φωτός είναι κοντά σε αυτό των υπεριωδών ακτινών, γεγονός που το κάνει επιθετικό.

Το να περνάς ώρες αντιμέτωπος με αυτό το επιφανειακό φως κουράζει τον αμφιβληστροειδή και σιγά σιγά έχει ως αποτέλεσμα ένα μικρό τσούξιμο.

Η ρύθμιση του φωτός στην οθόνη του υπολογιστή σας και η επιλογή πιο απαλού φωτός (σε πράσινο ή τιρκουάζ) είναι απαραίτητο για να μειωθεί η επιθετικότητά του.

Στο smartphone σας, η ενεργοποίηση της νυχτερινής λειτουργίας (περισσότερη κίτρινη οθόνη) όλη την ημέρα είναι επίσης πιο ευχάριστη για το μάτι.

Μια άσκηση που μπορείτε να κάνετε είναι να απομακρύνετε τα μάτια σας από την οθόνη, να κοιτάξετε προς τον ορίζοντα και μετά να επιστρέψετε στην οθόνη σας. Χαλαρώνει τους μύες του ματιού που κάνουν την εστίαση.

Τα μάτια μας κουράζονται όταν είναι πάντα καρφωμένοι στον ίδιο στόχο. Επιπλέον, συνιστάται ανεπιφύλακτα να κάνετε ένα διάλειμμα 15 λεπτών κάθε δύο ώρες εργασίας και κατά προτίμηση χωρίς το smartphone σας.

Σωστή στάση σώματος

Οι πονοκέφαλοι συχνά συνδέονται επίσης με την κακή στάση του σώματος μπροστά στον υπολογιστή. Οι μύες της πλάτης τεντώνονται και αυτό επηρεάζει τη σπονδυλική στήλη και τον τράχηλο. Όταν μπλοκάρονται τα τελευταία, εκτιθέμεθα σε πονοκεφάλους.

Για να είστε σίγουροι ότι θα υιοθετήσετε τη σωστή θέση μπροστά από τον υπολογιστή σας, πρέπει να ρυθμίσετε το ύψος του καθίσματος έτσι ώστε να σχηματίζεται μια ορθή γωνία στο ύψος των γονάτων. Όταν χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο, οι αγκώνες πρέπει επίσης να σχηματίζουν ορθή γωνία και οι καρποί να μην είναι «σπασμένοι».

Κάτι που θα βοηθήσει επίσης, είναι να έχετε ένα muse pad με μαξιλάρι για να ακουμπάτε τον καρπό σας.

Το κεφάλι πρέπει να είναι ίσιο και τα μάτια να κοιτούν στη μέση της οθόνης, ώστε να μην τεντώνονται οι ώμοι. Φροντίζουμε επίσης να κρατάμε την οθόνη 1 μέτρο μακριά μας (το ιδανικό σύμφωνα με τον γιατρό), ακόμα κι αν αυτό σημαίνει μεγέθυνση της γραμματοσειράς.

Τέλος, δεδομένου ότι οι πονοκέφαλοι συνδέονται επίσης με την ένταση των μυών, είναι απαραίτητο να κινείστε τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μία από τις κύριες αιτίες των πονοκεφάλων είναι η αφυδάτωση. Αλλά το μάτι μπορεί επίσης να υποφέρει από έλλειψη υγρασίας. Η αίσθηση κνησμού ή καψίματος είναι σημάδι ξηροφθαλμίας.

Τότε πρέπει να ανανεώσουμε το δακρυϊκό μας φιλμ, δηλαδή την υγρή επιφάνεια του ματιού, γιατί χωρίς την έκκριση του υγρού, πιέζουμε τα μάτια να δουν πιο καθαρά, κάτι που προκαλεί πονοκεφάλους. Για να το αποφύγετε, ανοιγοκλείστε τα μάτια πιο συχνά ή ενυδατώστε τα με φυσιολογικό ορό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Γιατί θέλω συνέχεια να κοιμάμαι;» – Ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης απαντά

HerNews ka

Τελικά πόσο καλό είναι το νερό με κουρκουμά;

Her News

Οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη διατροφή σου

Her News