HerNews.gr
Health

Τροφές που μειώνουν το στρες

Το φαγητό είναι η πρώτη επιλογή που σκεφτόμαστε όταν έχουμε στρες ή βρισκόμαστε σε μια κακή συναισθηματική και ψυχική κατάσταση. Το ξέρατε όμως ότι υπάρχουν τροφές που μπορούν να μειώσουν το στρες;

Όταν αγχώνεστε μάλλον θα θέλετε να φάτε κάτι σε γλυκό, όπως παγωτό ή σε burger. Η επίδραση αυτού του νόστιμου φαγητού τρέχει στο αίμα μας για να στείλει σήματα χαράς και ευτυχίας παντού. Αλλά μόλις τελειώσει η τελευταία μπουκιά αρχίζετε να νιώθετε πάλι απογοητευμένες, με λίγες παραπάνω ενοχές στο τέλος. Έτσι, αν μπορούσατε να βρείτε μερικές τροφές που μπορούν να σας κάνουν χαρούμενες θα έχετε βρει έναν πολύ καλό τρόπο να μειώσετε το στρες.

Τα τρόφιμα που ανακουφίζουν από το άγχος δεν χρειάζεται να είναι βαρετά ή να θέλουν πολύ χρόνο στη διαδικασία παρασκευής. Εξάλλου όταν είμαστε αγχωμένες, δεν έχουμε διάθεση για μαγείρεμα. Θέλουμε απλώς ένα φαγητό, να ξαπλώσουμε στον καναπέ μας και να έχουμε λίγο ποιοτικό χρόνο μακριά από κάθε σκέψη.

Ετοιμαστείτε για ψώνια για να πάρετε τις καλύτερες τροφές που σας ανακουφίζουν από το άγχος!

Ξηροί καρποί

Αν είμαι αγχωμένη και δεν θέλω να σκεφτώ κάτι σχετικό με τη δουλειά, παίρνω τα αγαπημένα μου πατατάκια, ενώ βλέπω μια σειρά στο Netflix. Λατρεύω που διαλύονται στο στόμα μου και βοηθούν το σώμα μου να αποκτήσει πραγματικά μεγάλη ποσότητα ωκυτοκίνης. Έτσι, αν θέλουμε μια πιο υγιεινή επιλογή, οι ξηροί καρποί θα είναι η καλύτερη, αν θέλετε αλατισμένες τραγανές μπουκιές, όπως εγώ.

Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στη μείωση του άγχους σας. Μπορείτε να επιλέξετε όποιο είδος θέλετε, αλλά εάν υποφέρετε από υψηλή αρτηριακή πίεση όταν αγχώνεστε, οι ξηροί καρποί όπως το φιστίκι, το αμύγδαλο και το καρύδι θα μειώσουν το επίπεδο της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε ένα πολύ άλλο σημαντικό μέταλλο που ονομάζεται μαγνήσιο, το οποίο βοηθά επίσης στη διαχείριση του άγχους.

Λιπαρά ψάρια

Οι τροφές που ανακουφίζουν από το άγχος δεν επικεντρώνονται μόνο στο σνακ, μερικές φορές χρειαζόμαστε ένα λιπαρό γεύμα  για να νιώθουμε καλά και να ικανοποιήσουμε την πείνα μας. Τα λιπαρά ψάρια είναι μια πολύ καλή επιλογή, γιατί δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τον μετέπειτα στομαχόπονο ή την καούρα αφού είναι μια ελαφριά χορταστική τροφή.

Ο σολομός είναι ένα πλούσιο σε λιπαρά ψάρι, δεν χρειάζεται χρόνο στο μαγείρεμα και μπορεί να γίνει με πολλές νόστιμες και χορταστικές συνταγές. Άλλες επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν σκουμπρί, τόνο ή σαρδέλες. Είναι όλα πλούσια σε ωμέγα 3 που βοηθούν στην κατάθλιψη και την κακή διάθεση που σχετίζεται με το στρες.

Μαύρη σοκολάτα

Ποιος μισεί τη σοκολάτα; Μάλλον κανείς! Είναι η καλύτερη γλυκιά τροφή για μένα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά δεν μπορούμε να τρώμε συνέχεια, γιατί δεν θέλουμε να πάθουμε και καμιά αλλεργία. Έτσι, φτάνουμε σε λύσεις με λιγότερες παρενέργειες, όπως η μαύρη σοκολάτα, η οποία είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών.

Αλλά αυτό που την κάνει ως μια από τις κορυφαίες τροφές για την ανακούφιση από το στρες είναι ότι μειώνει τις ορμόνες που θα μπορούσαν να σας φέρουν σε κακή ψυχική και σωματική κατάσταση που μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρη τη μέρα σας.

Φούσκωμα: Τρόποι για να το αντιμετωπίσετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Sleepy girl mocktail: Βρήκαμε τον τρόπο να κοιμάστε πιο εύκολα

HerNewskl

Μάσκα ΚΝ95: Γιατί είναι η πιο προστατευτική;

Her News b

Αφυδάτωση: Γιατί θέλει πολλή προσοχή!

Her News