HerNews.gr
Pets

Έρευνα: Οι άντρες με σκύλους στα Dating apps είναι πιο ελκυστικοί για τις γυναίκες!

Οι γυναίκες βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους άντρες που ποζάρουν με τα σκυλιά τους στα διαδικτυακά προφίλ γνωριμιών τους , σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Evolutionary Psychological Science .

Αυτό μπορεί να μην προκαλεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη τα πολλά βιβλία και τις ταινίες που δείχνουν άντρες να “χρησιμοποιούν” σκύλους για να κερδίσουν την προσοχή μιας γυναίκας.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο St Mary’s στον Καναδά διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που αναζητούν μακροχρόνιες συντρόφους είναι πιο πιθανό να ποζάρουν δίπλα σε έναν σκύλο στα προφίλ τους.

Η καθηγήτρια Maryanne Fisher, εξελικτική ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο που οδήγησε τη μελέτη, είπε στους Times ότι οι άνδρες που αναζητούσαν κάτι εφήμερο και σύντομπ ήταν πιο πιθανό να επιδείξουν «το στήθος, τις μοτοσυκλέτες τους, τις βάρκες τους και τα μεγάλα ψάρια στα οποία έπιασαν το Σαββατοκύριακο.”

Η μελέτη εξέτασε 750 προφίλ γνωριμιών, συμπεριλαμβανομένων 225 ανδρών που αναζητούσαν μια μακροχρόνια σχέση, 225 γυναικών που ήθελαν το ίδιο και 225 ανδρών που αναζητούσαν μια περιστασιακή σχέση.

Το 40% των ανδρών που αναζητούν σχέση ποζάρουν με σκύλο

Διαπιστώθηκε ότι οκτώ στους δέκα άνδρες που έψαχναν για κάτι σοβαρό είχαν στο προφίλ τους στην εφαρμογή γνωριμιών, μια φωτογραφία με έναν σκύλο. Συγκριτικά, μόνο 5 στους 10 που αναζητούν μια βραχυπρόθεσμη σχέση πόζαραν δίπλα σε ένα κουτάβι.

Η Fisher λέει: «Το να κρατάς έναν σκύλο στη ζωή είναι μια τεράστια επένδυση. Είναι μια επένδυση οικονομικά, αλλά  πρέπει και να το φροντίσεις και να κρατήσεις κάτι ζωντανό. Δείχνοντας αυτές τις φωτογραφίες ίσως σκέφτονται, «Εντάξει γυναίκες, θα τα δείτε και θα συμπεράνετε ότι είμαι πρόθυμος να κάνω τα ίδια πράγματα στη σχέση μας».

Αλλά πρόσθεσε ότι ήταν δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο γνήσιοι ήταν οι άντρες που ποζάρουν δίπλα σε σκύλους, υποδηλώνοντας ότι οι άνδρες πιθανότατα «γνωρίζουν ασυνείδητα ότι τα σκυλιά είναι ο καλύτερος τρόπος για να δελεάσουν τις γυναίκες».

 Ωστόσο, οι ανύπαντροι άντρες χρησιμοποιούν μερικές φορές σκύλους σε φωτογραφίες προφίλ για ραντεβού για να κάνουν το προφίλ τους πιο δελεαστικό – μια πρακτική γνωστή ως «σκυλοψάρεμα».

Δανεισμός του σκύλου του φίλου σας για εφαρμογή γνωριμιών 

Ένας άνδρας ομολόγησε ανώνυμα στην εφημερίδα ότι είχε δανειστεί τον σκύλο του φίλου του για μια φωτογραφία.

Πράγματι, έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να προσέξουν το προφίλ ενός άνδρα αν έχει μια φωτογραφία με έναν τετράποδο φίλο. Περίπου το 63% των ερωτηθέντων σε μια έρευνα για μια μάρκα τροφών για κατοικίδια, είπαν ότι το να έχουν ένα χαριτωμένο σκυλάκι στο προφίλ τους τους βοήθησε να βρουν ένα ταίρι στο διαδίκτυο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Μπορεί τελικά ο σκύλος μας να μυρίσει τον φόβο μας;

Her News

Δύο νέα πάρκα αποκλειστικά για σκύλους στην Αθήνα

Her News

Γιατί δεν πρέπει να φιλάς τον σκύλο σου στο στόμα;

Her News