HerNews.gr
Pets

Γιατί δεν πρέπει να φιλάς τον σκύλο σου στο στόμα;

Η συνύπαρξη με έναν σκύλο αποτελεί πραγματική χαρά και η αγάπη που δίνεις και παίρνεις είναι μοναδική! Όμως όσο και να λατρεύεις να αγκαλιάζεις και να φιλάς το σκυλάκι σου στο στόμα, μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς;

Τα σκυλιά είναι ακριβώς όπως τα μέλη της οικογένειάς σου και είναι λογικό να τους δίνεις αγκαλιές, χάδια και φιλιά, με όλη σου την αγάπη. Αλλά το έχεις πραγματικά σκεφτεί ότι όλη αυτή η στοργή μπορεί να μην είναι και τόσο σοφή κίνηση; Ναι, το διάβασες σωστά. Το να φιλάς τον σκύλο σου στο στόμα είναι πολύ ανθυγιεινό και επικίνδυνο για σένα. Αυτό μπορεί να είναι προάγγελος μιας σειράς ασθενειών που μπορεί να σε καθηλώσουν.

Προσοχή! Εδώ είναι διάφοροι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να φιλάς έναν σκύλο στο στόμα!

Το στόμα του σκύλου είναι βρώμικο

Το στόμα του σκύλου σου περιέχει όλα τα είδη βακτηρίων. Αυτό οφείλεται πολύ απλά στο γεγονός ότι του αρέσει να μυρίζει και να γλείφει πράγματα παντού! Αν πέσει κάτι στο πάτωμα, θα αρχίσουν να το γλείφουν το συντομότερο δυνατό. Τα σκυλιά δεν έχουν την τάση να καθαρίζουν το στόμα τους μόνοι τους, ούτε οι ιδιοκτήτες τους τρέχουν πίσω τους με ένα πανί για να καθαρίζουν το στόμα τους όλη την ώρα. Το να φανταστείς όλα τα βρώμικα μικρόβια που υπάρχουν μέσα στο στόμα τους μπορεί να σε κάνει να μην το ξαναφιλήσεις ποτέ εκεί!

Η στοματική σου υγεία κινδυνεύει

Όταν φιλάς το σκυλάκι σου στο στόμα μπορεί να θέσεις σε κίνδυνο τη στοματική σου υγεία. Λέγεται ότι οι γάτες, οι σκύλοι και οι άνθρωποι έχουν κάποιο είδος βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν περιοδοντική νόσο. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως ασθένεια των ούλων και μπορεί να είναι αρκετά επιβλαβές για την υγεία σου. Μάλιστα λέγεται ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έρχονται συχνά σε επαφή με περιοδοντικές παθήσεις.

Υπάρχει συνεχής κίνδυνος μόλυνσης

Τα σκυλιά μεταφέρουν πολλά μικρόβια και δεν υπάρχει καμία έκπληξη για αυτό. Αλλά τα σωματικά τους υγρά μπορούν να γίνουν αιτία ασθενειών στους ανθρώπους. Οι ασθένειες όπως η γρίπη των πτηνών μπορούν να μεταδοθούν μέσω του ιού, των βακτηρίων, των μυκήτων και των παρασίτων που περνούν από τους σκύλους στον άνθρωπο. Εάν το στόμα, η μύτη και τα μάτια σου έρθουν σε επαφή με μικρόβια που μεταδίδονται από τον σκύλο σου, θα είστε πιο ευάλωτη στην απορρόφηση μικροβίων.

Εάν έχεις εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, τότε προσοχή!

Εάν αρρωσταίνεις πολύ συχνά, τότε το να φιλήσεις τον σκύλο σου μπορεί να σε θέσει σε κίνδυνο και να θέσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Η μετάδοση βακτηρίων από τον σκύλο σου μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, όπως πυρετό, πονοκέφαλο, κόπωση κ.λπ. Επομένως, καλό είναι να αποφύγεις να έρθεις σε επαφή με τα σωματικά υγρά ή τα περιττώματα του σκύλου γιατί αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αρρωστήσεις!

12 λόγοι για τους οποίους τα σκυλιά γλείφουν υπερβολικά και πότε πρέπει να ανησυχείτε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτός είναι ο Νο1 κανόνας για την εκπαίδευση των σκύλων

Her News

Σκυλιά για σπίτι: Ράτσες καταλλήλες για παιδιά

Her News

Πως να κάνετε μπάνιο την γάτα σας ακόμη και αν μισεί το νερό

HerNews ka