HerNews.gr
Health

Eίναι τελικά μύθος ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά;

Eίναι τελικά μύθος ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά;

Παρόλο που ορισμένες μελέτες έχουν συνδέσει τη μέτρια κατανάλωση από κόκκινο κρασί με ορισμένα οφέλη για την υγεία της καρδιάς, η σχέση αυτή είναι πολύπλοκη και πρέπει να εξετάζεται με προσοχή.

Eίναι τελικά μύθος ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά;

Συνεπώς, πριν ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί για να βελτιώσετε την υγεία σας, θα πρέπει να εξετάσετε τις πιθανές επιπτώσεις και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ενδεχομένως, οι μύθοι που υποστηρίζουν ότι το κόκκινο κρασί είναι καλό για την υγεία μπορεί να απλουστεύουν υπερβολικά τα αποτελέσματα μελετών και να μην αντικατοπτρίζουν πλήρως την πραγματικότητα.

Eίναι τελικά μύθος ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά;

Παρόλο που ορισμένες μελέτες έχουν συνδέσει τη μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού με ορισμένα οφέλη για την υγεία της καρδιάς, δεν υπάρχει σαφής σχέση αιτίας-αποτελέσματος που να καθιστά ιατρικά συνιστώμενο ένα καθημερινό ποτήρι κόκκινο κρασί. Επομένως, δεν πρέπει να περιμένετε μια συνταγή για ένα καθημερινό ποτήρι cabernet sauvignon.

Τα σταφύλια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα παγκοσμίως και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή διαφόρων ειδών κρασιών. Η διαφορά μεταξύ ερυθρών και λευκών κρασιών έγκειται στη διαδικασία ζύμωσης που χρησιμοποιείται.

Για την παραγωγή κόκκινων κρασιών, οι σταφύλιες ζυμώνονται με τις φλούδες και τους σπόρους τους. Η ζύμωση αυτής της μάζας δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στο κρασί, καθώς και το πιο πλούσιο, βαθύ, και πλούσιο άρωμα και γεύση. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, οι φλούδες και οι σπόροι των σταφυλιών παρέχουν πολυφαινόλες και άλλα συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και το αντιοξειδωτικό προφίλ του κρασιού.

Eίναι τελικά μύθος ότι το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά;

Αντίθετα, για την παραγωγή λευκών κρασιών, η μάζα των σταφυλιών αφαιρείται πριν από τη ζύμωση. Η ζύμωση γίνεται συνήθως μόνο με τον χυμό των σταφυλιών. Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε ένα κρασί με πιο ανάλαφρη γεύση.

Η ρεσβερατρόλη είναι μια πολυφαινόλη που βρίσκεται κυρίως στις φλούδες και τους σπόρους των σταφυλιών και έχει αναγνωριστεί για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Αυτή η ουσία έχει συνδεθεί με την υγεία της καρδιάς και άλλα οφέλη για την υγεία.

Οι φλούδες των σταφυλιών περιέχουν περισσότερη ρεσβερατρόλη σε σχέση με το εσωτερικό τους, και για αυτόν τον λόγο, τα κόκκινα κρασιά, που κατασκευάζονται με τη ζύμωση των φλούδων και των σπόρων, περιέχουν συνήθως περισσότερη ρεσβερατρόλη σε σχέση με τα λευκά κρασιά, τα οποία παρασκευάζονται χωρίς τις φλούδες και τους σπόρους.

Ωστόσο, η ποσότητα της ρεσβερατρόλης που περιέχεται στο κόκκινο κρασί είναι πολύ μικρή για να προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Στις περισσότερες μελέτες που έχουν διεξαχθεί για την ρεσβερατρόλη και τις πολυφαινόλες, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν συνήθως συμπληρώματα διατροφής ή εκχυλίσματα που περιέχουν ρεσβερατρόλη σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από ό,τι βρίσκεται στο κρασί.

Επιπλέον, η κατανάλωση κρασιού σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, όπως αυξημένος κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα, αυξημένη πίεση του αίματος, αλκοολισμό και άλλα προβλήματα υγείας.

4 τρόποι για να κάνετε τα μόνιμα ξηρά χέρια σας πιο απαλά!

Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Λωτός: Όσα θες να ξέρεις για το μυθικό φρούτο

Her News

Είστε πρωινός ή βραδινός τύπος;

Her News b

Πεπτικό έλκος: Πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε

Her News