HerNews.gr
Ελλάδα

Στις ράγες ξανά τα τρένα – Μουδιασμένοι οι επιβάτες, προτίμησαν τα τελευταία βαγόνια

Στις ράγες μπήκαν και πάλι από σήμερα τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος για πρώτη φορά, 21 ημέρες μετά το φριχτό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, στις 04.45 ξεκίνησε από το σταθμό Λαρίσης η πρώτη αμαξοστοιχία που εκτέλεσε δοκιμαστικό δρομολόγιο.

Το πρώτο δρομολόγιο τρένου από Αθήνα για Χαλκίδα έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης, 22 Μαρτίου. Μετά την τραγωδία στα Τέμπη και τρεις εβδομάδες λόγω ακινησίας και απεργιών των εργαζομένων τα δρομολόγια των τρένων ξεκινούν με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Μουδιασμένοι ήταν οι πρώτοι επιβάτες του προαστιακού, δεν έκρυψαν ότι φοβούνται. Μάλιστα, πολλοί μπήκαν στα πίσω βαγόνια και απέφυγαν τα πρώτα.

Oι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού κινούνται με μειωμένη ταχύτητα η οποία δεν ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα την ώρα ενώ στην καμπίνα του τρένου υπάρχουν δύο μηχανοδηγοί και δύο επόπτες κυκλοφορίας.

Ο σταθμάρχης του σταθμού Λαρίσης, Γιάννης Κοκκινάκης επεσήμανε, «είμαι 40 χρόνια σταθμάρχης. Μιλήσαμε με τον μηχανοδηγό, έχουμε πάρει την ελεύθερη γραμμή για να πάει στον σταθμό τον επόμενο, έχουμε κανονίσει με τον κλειδούχο μας τα κλειδιά, για να είναι στη σωστή γραμμή το τρένο. Δεν έχουμε τηλεδιοίκηση εδώ συνεννοούμαστε με κλειδούχους, έχουμε ένα σύστημα εξόδου των αμαξοστοιχιών προς τον Πειραιά που του δίνουμε το σήμα με τα φωτόσημα. Έχουμε τοπικό χειρισμό».

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνεργασία Ελλάδας και Ολλανδίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Her News

Αλέξανδρος Κομπόγιωργας: «Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός από την σειρά “Εραστής δυτικών προαστίων”

HerNews ka

Πετράλωνα: Ο πατέρας βίαζε την ανήλικη κόρη και τον γιο του μαζί με θείους και φίλους – Τον κατήγγειλαν το 2017

Her News b