HerNews.gr
Διεθνή

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Θα παρευρεθούν η Άννα Μαρία και ο Παύλος

Σχεδόν ένας μήνας απομένει μέχρι την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου της Βρετανίας και οι προετοιμασίες γίνονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαϊου θα δώσουν το «παρών» και μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία και ο πρωτότοκος γιος τους, Παύλος Γλύξμπουργκ, θα παρευρεθούν στη στέψη.

Ακολουθώντας τα πρωτόκολλα του Παλατιού, ο Παύλος δεν θα έχει μαζί του τη Μαρί Σαντάλ, καθώς οι επίσημοι προσκεκλημένοι της στέψης θα είναι συγκεκριμένοι και θα αριθμούν τους 2.000.

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Με ελληνορθόδοξη μουσική

Ο βασιλιάς Κάρολος ανέθεσε δώδεκα νέα μουσικά κομμάτια, για την τελετή στέψης του στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, σε κορυφαίους Βρετανούς συνθέτες και ερμηνευτές.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ως φόρο τιμής στον πατέρα του πρίγκιπα Φίλιππο, κατόπιν αιτήματος του ίδιου του Βασιλιά, το Σύνολο Βυζαντινών Ψαλμών (Byzantine Chant Ensemble) θα εκτελέσει ελληνική ορθόδοξη μουσική κατά τη διάρκεια της τελετής.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν ότι η μουσική στη στέψη του νέου μονάρχη θα περιλαμβάνει έναν νέο Ύμνο Στέψης (Coronation Anthem) από τον Andrew Lloyd Webber και έντεκα ακόμη κομμάτια που παραγγέλθηκαν προσωπικά από τον Βασιλιά Κάρολο, σε παγκοσμίου φήμης Βρετανούς συνθέτες.

Επίσης θα περιλαμβάνεται και ένα Εμβατήριο Στέψης (Coronation March) από τον Σκωτσέζο συνθέτη ταινιών, Patrick Doyle (Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς).

Η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, όπου πραγματοποιούνται στέψεις από το 1066.

Πηγή: Vradini.gr

Νεότερα Άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ: Ποια είναι η πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς που τον στέλνει σε δίκη

HerNews ka

Ben Affleck: Ετοιμάζει συνεργασία που μάλλον θα εκνευρίσει τη Jennifer Lopez

HerNews ka

Τέλος στον περιορισμό της νυχτερινής κυκλοφορίας – Όλα όσα αλλάζουν

Her News b