HerNews.gr
Health

Αδυνάτισμα: Ποια είναι τα φάρμακα που θα χρησιμοποιούνται στο μέλλον

«Πράγματι φαίνεται ότι οδηγούνται οι αντίστοιχοι οργανισμοί να δικαιολογήσουν την χρησιμότητά τους και στην παχυσαρκία», λέει ο διαβητολόγος, Χρήστος Ζούπας.

Με οδηγία γιατρού

Οι γιατροί παράλληλα θα πουν πως οι ασθενείς με διαβήτη που παίρνουν συγκεκριμένα σκευάσματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους, οι δε παχύσαρκοι να πάρουν υπόψιν τους τις παρενέργειες.

«Υπάρχει μία πληθώρα από φάρμακα τα οποία μπορεί να πάρει κανείς αλλά εξαρτάται από την περίπτωση του κάθε ανθρώπου. Εκείνο που θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί, ιδίως από τους φαρμακοποιούς και από το σύστημα υγείας, είναι να καταγραφούν οι άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που το είχαν άμεσα ανάγκη ώστε αυτοί να μπορούν να το προμηθευτούν.

«Τα παράξενο και το περίεργο είναι ότι όσο μεγαλύτερη δημοσιότητα δίνεται στο συγκεκριμένο φάρμακο, τόσο περισσότερο μας ενοχλεί ο κόσμος για το συγκεκριμένο. Δε συζητιέται καθόλου το πρόβλημα των παρενεργειών, γιατί φάρμακο χωρίς παρενέργειες δεν υπάρχει», συμπληρώνει ο κ. Ζούπας.

Όπως λένε οι ειδικοί, τα φάρμακα αυτά έχουν έγκριση και για την απώλεια κιλών ανθρώπων με παχυσαρκία, αφού έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τους ανάλογους Οργανισμούς.

Εξαφανίζονται από τα φαρμακεία

Αλυσιδωτές εκρήξεις στην αγορά τvν φαρμάκων των διαβητικών, με τα σκευάσματα να εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο και τους ασθενείς να ψάχνουν φάρμακα από συγγενείς και φίλους μέχρι να βρεθεί κάποιο φάρμακο σε φαρμακείο.

«Κάνω ινσουλίνες, κάνω την Toujeo και κάνω και την Trulicity, η Trulicity λοιπόν δεν υπάρχει, τις παίρνουνε κυρίες για αδυνάτισμα, εγώ έχω μέχρι αύριο να κάνω. Παρασκευή έχω καινούργια συνταγή να πάρω, δεν υπάρχει, θα πάρω τη διαβητολόγο μου να δω μήπως υπάρχει κάτι άλλο να μου αλλάξει», λένε ασθενείς με διαβήτη.

Στο LIVE NEWS οι μαρτυρίες ασθενών δεν έχουν τέλος και όλοι θα πουν πως είναι σε απόλυτη απόγνωση αφού το φάρμακο που έχει επιλεγεί για την περίπτωσή τους έχει γίνει δυσεύρετο επειδή το αγοράζουν όσοι θέλουν να χάσουν κιλά.

«Απλά με ενημέρωσε πριν το Πάσχα η φαρμακοποιός μου ότι είναι σε έλλειψη το φάρμακο εδώ και καιρό λέει, η trulicity, είναι ενέσιμο και αυτό φάρμακο για διαβήτη, τους τελευταίους δύο μήνες έχει έλλειψη. (…) Το κάνω κάθε Σάββατο γιατί αυτό το κάνεις όποτε θέλεις μέσα στην εβδομάδα.

»Έτυχε να έχει η εξαδέλφη μου, πήγα κα πήρα και την επόμενη εβδομάδα μου το έφερε, βρήκε, αλλά δεν βρήκε τώρα να μου δώσει, η εκτέλεση της συνταγής μου είναι δύο κουτιά τον μήνα, δεν είχε να με καλύψει για όλο τον μήνα».

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο λόγος που τα φάρμακα εξαφανίζονται είναι ο ίδιος. Η μόδα που ξεκίνησε από το Χόλυγουντ κάνει χιλιάδες υπέρβαρους και στη χώρα μας να αγοράζουν διαβητολογικά φάρμακα για να χάσουν βάρος, με αποτέλεσμα οι διαβητολογικοί ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κάλιο: Που μπορούμε να το βρούμε και γιατί είναι απαραίτητο

Her News

Tροφές που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Her News

Άνδρας είχε απώλεια μνήμης αμέσως μετά το σεξ

Her News