HerNews.gr
Ελλάδα

Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου: Υποψήφια στο Επικρατείας της ΝΔ η γυναίκα πίσω από το προφίλ «Υπέροχες Γυναίκες»

H Μαρία Νεφάλη Χατζηιωαννίδου είναι μια ακτιβίστρια που προστατεύει και παρέχει λύσεις σε γυναίκες μέσω του «Υπέροχες Γυναίκες».  Σήμερα βρίσκεται στην έκτη και εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Οικονομολόγος, ασχολείται με την Κοινωνική́ Επιχειρηματικότητα τα τελευταία 10 χρόνια. Συν-ίδρυσε την πρώτη της κοινωνική επιχείρηση «Code it Like a Girl» σε ηλικία 21 ετών, και είναι ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού́ οργανισμού  «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ».

Συνεργάζεται με οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας, ενώ παράλληλα είναι μέντορας σε διεθνή́ και ελληνικά́ προγράμματα επιχειρηματικότητας.

Το 2019 η Μαρία Νεφάλη Χατζηιωαννίδου έφτιαξε της «Υπέροχες Γυναίκες», την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών στην Ελλάδα, μια ΜΚΟ σήμερα, στόχος της οποίας είναι η ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από δράσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στις ζωές τους και στην κοινωνία.

Οι Υπέροχες Γυναίκες έχουν και έναν πολύ δυνατό λογαριασμό στο Instagram, με το όνομα «yperoxes.gynaikes», με 196.000 ακολούθους.

Οι Υπέροχες Γυναίκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη και εξάπλωση του κινήματος #metoo στην Ελλάδα, μέσα από συνεχή ενημέρωση, προστασία των θυμάτων και τη συνεργασία με φορείς για τη βελτιστοποίηση των υφιστάμενων πολιτικών για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Τι είναι οι Υπέροχες Γυναίκες:

«Οι Υπέροχες Γυναίκες, βασισμένες στον δείκτη ισότητας των φύλων του Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, και λαμβάνοντας υπόψιν την πολυπλοκότητα της ισότητας των φύλων, εστιάζει την πρόταση αξίας που απευθύνει στις γυναίκες σε οχτώ βασικούς τομείς την Εργασία, τα Χρήματα, τις Γνώσεις & Δεξιότητες, το Χρόνο, την Εξουσία την Υγεία και δύο περιφερειακούς τομείς τις Ανισότητες και τη Βία.

Οι οκτώ παραπάνω τομείς καλύπτουν τις ανάγκες του Ελληνικού κοινού για ενημέρωση, συμμετοχή και δημιουργία δράσεων που δεν καλύπτονται επαρκώς από τις δημόσιες υφιστάμενες δομές που υπάρχουν, καθώς πολλές φορές απαιτούν εστίαση σε πολύ συγκεκριμένες θεματολογίες ή πληθυσμιακές ομάδες.

Ο γενικευμένος χαρακτήρας των δράσεων των Υπέροχων Γυναικών, οι οκτώ διαφορετικοί τομείς που εστιάζει, καθώς και η ποικιλομορφία της μεγάλης βάσης μελών του οργανισμού, αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα και μοναδικά χαρακτηριστικά του οργανισμού, που όχι μόνο διαφοροποιούν τις Υπέροχες Γυναίκες αλλά παρέχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά και την επικοινωνία».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Πάτρα: Έπεσε τμήμα γέφυρας στα Μποζαΐτικα – Πληροφορίες για 2 νεκρούς (Βίντεο)

Her News

Κώστας Φραγκούλης: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει η σύζυγος του 16χρονου ρομά που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά

HerNews ka

Σε ποιους χώρους θα «πετάξουμε» τις μάσκες – Tι θα γίνει με το Covid Pass

Her News