HerNews.gr
Διεθνή

Το πρώτο ανθρώπινο πλήρωμα στον Άρη θα πρέπει να αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες, προτείνει νέα μελέτη

Μια πρόσφατη μελέτη έχει προτείνει ότι ένα πλήρωμα αποκλειστικά από γυναίκες στον Άρη μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή λόγω της αποτελεσματικότητάς του.

Η έρευνα, που διεξήχθη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), δείχνει ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν λιγότερο οξυγόνο, απελευθερώνουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και χρειάζονται λιγότερη τροφή από τους άνδρες.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων έχουν ταξιδέψει στο διάστημα, με ακόμη λιγότερους να είναι γυναίκες. Από τα 622 άτομα που έχουν εκτοξευθεί στο διάστημα, μόνο 72 ήταν γυναίκες.

Η ομάδα των επιστημόνων προσομοίωσε μια αποστολή 1080 ημερών με τέσσερις γυναίκες αστροναύτες και ανακάλυψε ότι θα χρειάζονταν 3.736 λίβρες λιγότερη τροφή από μια ομάδα που αποτελείται από άνδρες αστροναύτες. Αυτό το εύρημα θα μπορούσε να εξοικονομήσει στη NASA περισσότερα από 158 εκατομμύρια δολάρια σε έξοδα διατροφής.

Πιθανά πλεονεκτήματα του αποκλειστικά γυναικείου πληρώματος για διαστημικές αποστολές

Η μελέτη έφερε στο φως τα πιθανά πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός αποκλειστικά γυναικείου πληρώματος για μεγάλες διαστημικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής στον Άρη. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα ευρήματα δεν υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες είναι ανώτερες από τους άνδρες στο διάστημα, αλλά μάλλον υπογραμμίζουν τα οφέλη της διαφορετικότητας των φύλων στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ένας βέλτιστος αστροναύτης θα μπορούσε να είναι ένας συνδυασμός άνδρα και γυναίκας. Ωστόσο, η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι ένα γυναικείο πλήρωμα θα μπορούσε να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Οι άνδρες αστροναύτες είχαν 30% υψηλότερη συνολική ενεργειακή δαπάνη, 60% υψηλότερη κατανάλωση οξυγόνου, 60% υψηλότερη παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα και 17% υψηλότερη απαίτηση σε νερό.

 Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες αστροναύτες είχαν πολύ καλύτερες μετρήσεις, με 30% μείωση σε αυτούς τους παράγοντες καθώς αυξανόταν το μέγεθος του σώματός τους.

Ο επιστήμονας της NASA Geoffrey Landis πίστευε από καιρό ότι οι γυναίκες είναι πιο κατάλληλες για διαστημικές αποστολές. Είπε, «Οι γυναίκες είναι κατά μέσο όρο μικρότερες από τους άνδρες: οι γυναίκες χρησιμοποιούν λιγότερο οξυγόνο, καταναλώνουν λιγότερα αναλώσιμα, παράγουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα».

Είπε περαιτέρω, «Έχουν μικρότερη μάζα και καταλαμβάνουν λιγότερο όγκο. Το επιχείρημα για ένα αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα είναι απλό: ένα τέτοιο πλήρωμα θα απαιτούσε πολύ λιγότερη υποστήριξη… και θα επέτρεπε ένα μικρότερο διαστημόπλοιο. Αυτό θα είχε σημαντική εξοικονόμηση κόστους».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Shannen Doherty: Η καρκινοπαθής ηθοποιός προετοιμάζεται για τον θάνατό της με κίνηση που ανατριχιάζει

HerNews ka

Πρίγκιπας Λούις: Γιατί το πορτρέτο του φέρνει χαρά εν μέσω της κατάστασης υγείας της Κέιτ Μίντλετον;

HerNews ka

Πάρις Χίλτον: Παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της – Το δαχτυλίδι των 2 εκατομμυρίων, το 3ημερο γλέντι και το ριάλιτι σοου

Her News b