HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη και δουλειές του σπιτιού: Τι πρέπει να προσεχείς

Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη φάση στη ζωή μιας γυναίκας. Το να κουβαλάς μια νέα ζωή μέσα στη μήτρα σου σημαίνει ότι πρέπει να είσαι προσεκτική. Ό,τι κι αν κάνεις μπορεί να επηρεάσει τόσο εσένα, όσο και την υγεία του μωρού σου.
Και δεν θέλεις να κάνεις κανένα επιπόλαιο λάθος που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο.

Δεν χρειάζεται μόνο να αξιολογήσεις όσα τρως σε μια μέρα, αλλά πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τις δραστηριότητες που κάνεις όταν είσαι έγκυος. Ορισμένες δραστηριότητες είναι ασφαλείς, ενώ υπάρχουν άλλες που πρέπει να αποφύγεις με κάθε κόστος.

Έχουμε παρακάτω μερικές δουλειές του σπιτιού που κάθε έγκυος πρέπει να αποφεύγει!

Μετακίνηση επίπλων ή μεταφορά βαρέων αντικειμένων στην εγκυμοσύνη

Μετά το πρώτο τρίμηνο, κάθε εργασία που περιλαμβάνει τη μετακίνηση οποιουδήποτε βαριού αντικειμένου θα πρέπει να αποφεύγεται. Κάνοντας αυτές τις δουλειές μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος καταπόνησης της πλάτης και τραυματισμού.
Αυτό συμβαίνει επειδή οι σκληροί ιστοί στις αρθρώσεις και το πυελικό έδαφος χαλαρώνουν λόγω ορμονικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Όρθια για πολύ ώρα

Οποιαδήποτε εργασία που απαιτεί από εσένα να στέκεσαι όρθια για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αποφεύγεται. Αυτό είναι σημαντικό να ακολουθείται το πρωί όταν οι περισσότερες γυναίκες υποφέρουν από το πρόβλημα της κόπωσης ή την πρωινή ναυτία.
Η ορθοστασία μπορεί να ασκήσει πίεση στα πόδια σου, γεγονός που θα οδηγήσει σε πρήξιμο και πόνο στην πλάτη. Εάν χρειάζεται να μαγειρέψεις, κάνε διαλείμματα και μην στέκεσαι για πολύ ώρα.

Χρήση χημικών προϊόντων καθαρισμού στην εγκυμοσύνη 

Μελέτες δείχνουν ότι η προγεννητική έκθεση σε χημικές ουσίες, μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου. Για να αποφύγεις τέτοιες επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, μην χρησιμοποιείς προϊόντα καθαρισμού.
Αναζήτησε φυσικά προϊόντα που δεν περιέχουν σκληρές και τοξικές ουσίες. Ή ζήτησε τη βοήθεια του συζύγου στην καθαριότητα του σπιτιού.

Απέφυγε το σκύψιμο

Το σφουγγάρισμα, το άπλωμα των ρούχων, το καθάρισμα του δαπέδου και άλλες δουλειές που απαιτούν να σκύβεις δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Η αύξηση βάρους μπορεί να προκαλέσει μια οριακή μετατόπιση στο κέντρο βάρους του σώματος. Το να σκύβεις μπορεί να είναι επικίνδυνο για το ισχιακό νεύρο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Επαναλαμβανόμενες αποβολές: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Τι να περιμένετε στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

HerNews ka

Το αλκοόλ που πίνει η έγκυος μητέρα «καθρεπτίζεται» στο πρόσωπο του παιδιού που γεννά

HerNews ka