HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Συμβουλές για τον ύπνο στην εγκυμοσύνη

Ο καλός ύπνος στην εγκυμοσύνη μπορεί να φαίνεται σχεδόν αδύνατος. Καθώς η εγκυμοσύνη σας προχωρά, η κοιλιά σας θα μεγαλώνει και οι κλωτσιές του μωρού σας θα γίνονται πιο δυνατές. Όλα αυτά οπότε μπορεί να σας κρατάνε ξύπνιες αρκετές φορές.

Διαβάστε τις συμβουλές μας για έναν καλύτερο και πιο άνετο βραδινό ύπνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πιείτε

Πίνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μειώστε τα πριν τον ύπνο για να μπορέσετε να ελαχιστοποιήσετε τη συχνή νυχτερινή ούρηση.

Συνεχίστε να κινείστε, ακόμα κι αν δεν το θέλετε

Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά ακόμα και μια βόλτα μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία και να βοηθήσει στη μείωση των νυχτερινών κραμπών στα πόδια. Οι δραστήριες γυναίκες τείνουν να έχουν έναν πιο ξεκούραστο ύπνο στην εγκυμοσύνη.

Απλώς μην γυμνάζεστε πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου, επειδή η άσκηση απελευθερώνει αδρεναλίνη που μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιες τη νύχτα κι αυτό δεν το θέλετε.

Δημιουργήστε μια νέα ρουτίνα πριν τον ύπνο

Εάν δημιουργήσετε μια συνεπή και χαλαρωτική βραδινή ρουτίνα, θα μπορέσετε να ηρεμήσετε και να κοιμηθείτε με περισσότερη ευκολία.

Καθώς πλησιάζει η ώρα του ύπνου, δοκιμάστε μερικά χαλαρωτικά τελετουργικά για να δείτε αν κάποιο σας βοηθάει. 

Πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι χωρίς καφεΐνη ή ένα ζεστό φλιτζάνι γάλα με μέλι. Φάτε μια χούφτα φιστίκια και μερικά κράκερ. Διαβάστε ένα κεφάλαιο από ένα ευχάριστο βιβλίο ή κάντε ένα ζεστό ντους.

Τοποθετήστε μαξιλάρια

Μετά τις 20 εβδομάδες, οι γιατροί συνιστούν να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά, για να επιτρέψετε την καλύτερη ροή αίματος στο έμβρυο και στη μήτρα σας. Αυτό σημαίνει ότι το να νιώθετε άνετα είναι το πιο δύσκολο πράγμα στο δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης σας.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια για να σας στηρίξουν, ένα κάτω από το γόνατό σας και ένα άλλο κάτω από την κοιλιά σας ή επενδύστε σε ένα ειδικό (πολύ μακρύ) μαξιλάρι εγκυμοσύνης.

Η διαδικασία της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Πώς θα ανακουφίσετε τα πρησμένα πόδια σας

Her News

Ο ρόλος του πατέρα στην κύηση, στον τοκετό και στη λοχεία – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας ενημερώνει

Her News

Η ναυτία στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Her News