HerNews.gr
Beauty

Ξηροδερμία: Μυστικά για βελούδινα χέρια

Η ξηροδερμία στα χέρια μπορεί να σας ταλαιπωρεί συχνά, ακόμη και το καλοκαίρι! Οι περιβαλλοντικές επιδράσεις, οι καιρικές διακυμάνσεις και η χρήση απορρυπαντικών είναι μερικές κοινές αιτίες.

Επίσης η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, η αφυδάτωση αν δεν πίνετε πολύ νερό, η χρήση μη ελεγμένων δερματολογικά αντηλιακών προϊόντων προκαλούν ξηρότητα.

Όταν η επιδερμίδα δεν μπορεί να να διατηρήσει το βέλτιστο επίπεδο της ενυδάτωσης, τότε προκαλείται ξηροδερμία.

Επειδή η ξηροδερμία συνδέεται άμεσα με συνήθειες που όλοι έχουμε στην καθημερινή μας ζωή, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε πρακτικά.

Ενυδατώστε το δέρμα σας με μια ενυδατική κρέμα χεριών

Υπάρχουν αμέτρητες ενυδατικές κρέμες που μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση. Επιλέξτε με σύνεση κρέμες που απορροφώνται γρήγορα από το δέρμα. Ειδικά μετά το πλύσιμο των πιάτων είναι απαραίτητο να περιποιήστε τα χέρια σας.

Εάν τα χέρια σας υποφέρουν από έντονη ξηροδερμία, μπορείτε να εφαρμόσετε την ενυδατική κρέμα πριν τον ύπνο. Έτσι θα παραμείνει στα χέρια σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να βάλετε και γαντάκια, για να διατηρείται η κρέμα  σε άμεση επαφή με το δέρμα. Οπότε δεν θα στεγνώνει από τον αέρα.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό στα χέρια σας

Η προστασία των χεριών σας από τον ήλιο με τη χρήση αντηλιακού βοηθά στη μείωση της ξηρότητας. Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να βλάψουν όλο το δέρμα σας, όχι μόνο το πρόσωπό σας. Επομένως, φροντίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό και στα χέρια σας για να τους παρέχετε την απαραίτητη προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Κάντε απολέπιση στα χέρια σας

Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του νεκρού, ξηρού και κατεστραμμένου δέρματος. Χρησιμοποιήστε απολεπιστικά  προϊόντα, με συστατικά όπως το ελαιόλαδο, η ζάχαρη και ο καφές.  Μην ξεχάσετε την κρέμα χεριών μετά την απολέπιση, που βοηθάει να μείνουν τα χέρια σας απαλά και φυσικά ενυδατωμένα. για να βοηθήσετε τα νέα κύτταρα του δέρματος να παραμείνουν ενυδατωμένα και απαλά.

Αποφύγετε τα σκληρά προϊόντα καθαρισμού

Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται συχνά στα σαπούνια και τα απορρυπαντικά, όπως το υγρό πιάτων, μπορεί να έχουν σκληρή επίδραση στο δέρμα.

Ελαχιστοποιήστε τη χρήση αυτών των προϊόντων χωρίς να φοράτε γάντια και ενυδατώστε τα χέρια σας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας.

Επιπλέον, η παρατεταμένη έκθεση στο νερό μπορεί να στεγνώσει τα χέρια σας καθώς αφαιρεί από το δέρμα τα φυσικά του έλαια. Επομένως περιορίστε την παρατεταμένη ή υπερβολική έκθεση στο νερό. Χρησιμοποιήστε κρέμα χεριών μετά από δραστηριότητες που σας εκθέτουν στο νερό, όπως το κολύμπι και το μπάνιο.

Mικροβίωμα: Η σύγχρονη προσέγγιση στην περιποίηση της επιδερμίδας!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σας στις αλλαγές θερμοκρασίας;

Her News

Ariana Grande: Υιοθέτησε το πιο minimal μανικιούρ για τις γιορτές

HerNewskl

Βραδινή έξοδος: 5 Χτενίσματα για να εντυπωσιάσετε

HerNewskl