HerNews.gr
Γνώμες

Do & Don’ts πριν γίνεις 30 χρονών

Το να γίνεις 30 χρονών, δεν είναι απαραίτητα εύκολο, καθώς ξαφνικά, υπάρχει αυτή η πίεση να ηρεμήσεις, να βρεις αυτό που οι άνθρωποι αποκαλούν «πραγματική δουλειά» και να βρεις κάποιον με τον οποίο είσαι έτοιμη να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου!

Μπορεί βέβαια να είσαι και από τις τυχερές, που τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά, με βάση πάντα τις επιθυμίες, που έχει ο κάθε άνθρωπος. Αλλά, ακόμη κι αν βρίσκεις ακόμη τον δρόμο σου, μην αγχώνεσαι.

Κι επειδή μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες, αν μπορούμε να την πούμε έτσι την συγκεκριμένη «ασχολία» είναι το να φτιάχνω λίστες, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μερικά πράγματα που πιστεύω ότι καλό θα ήταν να έχει κάνει ένας άνθρωπος, πριν τα 30 του.

Εννοείται ότι δεν είναι απόλυτα αυτά, απλά αν τα έχεις αποκτήσει ως εμπειρίες, κι επειδή αν δεν «πάθεις» δεν θα μάθεις που λένε, ό,τι ζει κανείς είναι θετικό εν τέλει!

Άλλες φορές θα έχεις όμορφες αναμνήσεις, άλλες μπορεί εν μέρει να απογοητευτείς και να σε ρίξει κάτι ψυχολογικά για ένα διάστημα, αλλά στο τέλος θα δεις ότι και μέσα από αρνητικά γεγονότα που σου φαίνεται ότι θα σε στιγματίσουν για πάντα, βγαίνεις πιο δυνατή.

Έτσι μαθαίνεις πλέον όχι μόνο τι θες από τη ζωή σου και τι αξίζεις, αλλά κυρίως τι δεν θες.

Ας δούμε λοιπόν ορισμένα Do and Don’ ts για πριν τα 30!

Πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν γίνεις 30 χρονών

Να ξέρεις μια ξένη γλώσσα και να έχεις πάρει κάποιο πτυχίο πιστοποίησης. Θα σου χρειαστεί πίστεψέ με σίγουρα ό,τι δουλειά κι αν κάνεις.

Να μιλάς απέναντι σε μια αδικία που έγινε εις βάρος σου και να διεκδικείς το δίκιο σου.

Να μπορείς να μαγειρέψεις χωρίς βοήθεια, τουλάχιστον τα βασικά. Μακαρόνια, πατάτες, αυγά και να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού.

Να έχεις δικό σου τραπεζικό λογαριασμό.

Να ταξιδέψεις μια φορά χωρίς να το έχεις προγραμματίσει ιδιαίτερα.

Να έχεις αγοράσει κάτι με δικά σου λεφτά που δεν θα είναι απλά ένα ρούχο. Για παράδειγμα κινητό ή κάποιο έπιπλο, όπως ένας καναπές ή κρεβάτι.

Να έχεις δουλέψει σταθερά κάπου και να έχεις ξοδέψει μια φορά όλο σου τον μισθό, επειδή απλά το ήθελες και την επόμενη μέρα να ήσουν ταπί και ψύχραιμη!

Να έχεις μεθύσει μια φορά με παρέα ώστε να γελάς πολύ και να μην τα θυμάσαι όλα! Αν καταφέρεις να αποφύγεις το hangover, good for you.

Να έχεις κάνει μια σοβαρή σχέση, που κράτησε πάνω από λίγους μήνες.

Να έχεις αποφασίσει αν γίνεται τι θες στη ζωή σου τα επόμενα χρόνια, θέλεις γάμο ή όχι και παιδιά.

Να γνωρίζεις ποιοι άνθρωποι σε αγαπάνε πραγματικά, είναι φίλοι σου και θα σταθούν στο πλευρό σου και ποιοι όχι.

Να έχεις ταξιδέψει στο εξωτερικό, έστω και στην διπλανή μας Ιταλία.

Να έχεις δοκιμάσει κάτι που θα σου ανεβάσει την αδρεναλίνη σου και θα σε κάνει να μην φοβάσαι πια π.χ. το bungee jumping.

Να πας μια φορά για καφέ χωρίς παρέα. Είναι σημαντικό να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου.

Τι είναι καλό να (μην) κάνεις όταν γίνεις 30 χρονών

Μην θεωρείς ότι η επιτυχία ή αποτυχία σου στη ζωή εξαρτάται από το αν έχεις σπουδάσει κι έχεις όλα τα πτυχία του κόσμου. Η μόρφωση δεν αρχίζει, ούτε σταματά σε ένα πανεπιστήμιο.

Μην παραμελείς την υγεία σου, πιστεύοντας ότι θα είσαι για πάντα νέα και θα κρατιέσαι το ίδιο καλά. Πρέπει να φροντίζεις για το μέλλον.

Μην σπαταλάς όλα σου τα χρήματα. Πριν γίνεις 30 χρονών, καλό θα ήταν να ανοίξεις έναν αποταμιευτικό λογαριασμό.

Μην τα παρατάς ποτέ στη πρώτη δυσκολία, είτε μιλάμε για τη δουλειά, είτε για μια ερωτική ή φιλική σχέση. Ο εγωισμός επίσης δεν είναι καλό κριτήριο.

Μην αφήνεις τους άλλους, γονείς, σύντροφο, φίλους να σου λένε τι να κάνεις. Πάντα να αποφασίζεις εσύ για τον εαυτό σου. Είναι δικιά σου η ζωή κι εσύ θα «υποστείς» τις συνέπειες των καλών και σωστών, αλλά και κακών ή λανθασμένων επιλογών σου.

Μην προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους, γιατί δεν γίνεται και μετά ορισμένοι άνθρωποι θα σε εκμεταλλεύονται για πάντα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Dirty – Thirty!

Her News b

Εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε πριν τα 40

Her News

Που πάνε τα λεφτά;

Her News b