HerNews.gr
Γνώμες

Εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε πριν τα 40

Από όποια πλευρά κι αν το δείτε τα 40 είναι ένα μεγάλο ορόσημο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η είσοδος σε αυτή την δεκαετία σας είναι κάτι που αξίζει να γιορτάσετε.

Για πολλούς τα είκοσι και τα τριάντα τους αφορούσαν κυρίως την καριέρα, τον γάμο και την ανατροφή των παιδιών. Αλλά μέχρι να φτάσετε τα σαράντα σας, γνωρίζετε πιο καλά τον εαυτό σας από ποτέ κι έχετε μια ορισμένη σοφία που μπορεί προηγουμένως να φαινόταν αδιανόητη.

Υπάρχουν μερικές εμπειρίες ζωής που καλό είναι να έχετε αποκτήσει μέχρι να αφήσετε την δεκαετία των τριάντα.

Παρακάτω, μιλάμε για πράγματα που θα καλλιεργήσουν μια βαθύτερη αγάπη και εκτίμηση για το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή σας: εσάς.

1. Μάθετε να είστε εγωιστές με τον χρόνο σας

Μόλις φτάσετε στα 40 τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ περίπλοκα, με τους συνεργάτες ή ακόμη και την οικογένεια. Επομένως πρέπει να είστε εγωιστές με τον χρόνο σας και να ξέρετε πώς να βάζετε όρια. Είτε χαλαρώνετε για μισή ώρα την ημέρα με ένα καλό βιβλίο, έναν δεκάλεπτο πρωινό διαλογισμό ή ένα χιλιόμετρο περπάτημα κάθε απόγευμα, φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο σε κάτι που σας γεμίζει.

2. Ζήστε μακριά από την πόλη σας

Υπάρχουν πολλά να δείτε πέρα από τα όρια όσων γνωρίζετε και το να μετακομίσετε σε μια νέα πόλη μπορεί να είναι απλώς η αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας. Ζήστε μακριά από την πόλη σας. Όχι για το πανεπιστήμιο, μια δουλειά ή έναν σύντροφο, αλλά για την εμπειρία. Η ζωή μακριά από το σπίτι είναι μια από τις μεγαλύτερες περιπέτειές που μπορείτε να βιώσετε.

3. Ξεκινήστε μια τακτική προπόνηση γιόγκα ή πιλάτες

Το να ξεκινήσετε μια τακτική προπόνηση γιόγκα ή pilates με συνέπεια είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε τόσο για το μυαλό σας, όσο και για το σώμα σας, καθώς μεγαλώνετε.

Η γιόγκα και το pilates είναι και οι δύο εξαιρετικές μέθοδοι για ολόκληρο το σώμα, που ευθυγραμμίζουν και ενισχύουν τη δομή του σώματος. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε μια γυμναστική που θα βελτιώσει τα επίπεδα της φυσικής σας κατάστασης και θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.

4. Κόψτε επαφές με ανθρώπους που δεν σας κάνουν καλό 

Ένα δύσκολο μάθημα που πρέπει να μάθετε, είναι το να κόψετε επαφές με τους ανθρώπους που δεν σας κάνουν καλό.

Μη νομίζετε ότι πρέπει να συνεχίσετε να είστε σε μια σχέση απλά επειδή “πρέπει”. Είτε μιλάμε για γονείς, είτε για έναν τοξικό φίλο ή σύντροφο, έχετε περιορισμένο μόνο χρόνο σε αυτή τη γη. Περάστε χρόνο με ανθρώπους που είναι σημαντικοί και κάντε πράγματα που έχουν νόημα για εσάς.

Τελικά αλλάζει ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μήπως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσεις χορό; 

Her News b

Αν μπορείτε βάλτε “φωτιά” στις Δευτέρες μας..

Her News b

Δεν είμαι Μάνα, αλλά…..

Her News