HerNews.gr
Beauty

Τι κάνει η πολλή ζάχαρη στο δέρμα σου;

Η ζάχαρη δεν είναι καλή για το δέρμα. Και δεν είναι μόνο η ζάχαρη, αλλά και τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που γρήγορα μετατρέπονται σε ζάχαρη. Αυτό, με τη σειρά του, αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης και δημιουργεί αφύσικες απαιτήσεις στο σώμα σου  για να αντιμετωπίσει το φαγητό που μόλις έφαγες.

Επίσης η πολλή ζάχαρη προκαλεί φλεγμονή στο σώμα σου. Αυτό σημαίνει ότι έχει κακή επίδραση στην υγεία γενικότερα, αλλά και στο δέρμα. Τι ακριβώς όμως προκαλεί η πολλή ζάχαρη στο δέρμα;

Γήρανση του δέρματος

Εάν θέλεις να παραμείνεις νέα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείς να ξεκινήσεις μειώνοντας την πρόσληψη ζάχαρης για να μην επιταχύνεις τη γήρανση του δέρματος σου. Η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων γλυκών μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Η ζάχαρη ξεκινά τη διαδικασία της γλυκοζυλίωσης. Αυτή αρχίζει όταν υπάρχει περίσσεια γλυκόζης στις ίνες του δέρματος.

Προκαλείται λοιπόν μια εσωτερική αντίδραση κατά την οποία τα μόρια ζάχαρης προσκολλώνται στο κολλαγόνο και την ελαστίνη, τις πρωτεϊνικές ίνες που κάνουν το δέρμα λείο και σφριγηλό. Η διαδικασία γλυκοζυλίωσης τα βλάπτει, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Όταν η πρωτεΐνη είναι κατεστραμμένη, αρχίζει να ζαρώνει και να πέφτει.

Ακμή

Η πολλή ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή ανδρογόνων ορμονών, οι οποίες επηρεάζουν τους σμηγματογόνους αδένες. Η υπερβολική παραγωγή σμήγματος αυξάνει τον κίνδυνο η σκόνη και η βρωμιά να κολλήσουν στο δέρμα και να φράξουν τους πόρους, δημιουργώντας τελικά σπυράκια. Η κατανάλωση περισσότερων από 100 γραμμαρίων ζάχαρης καθημερινά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ακμής.

Θαμπό δέρμα

Το μειονέκτημα της κατανάλωσης ζάχαρης είναι η επιδείνωση της κατάστασης του δέρματος. Η λάμψη του εξαφανίζεται. Η βλάβη του κολλαγόνου θα το κάνει πιο ξηρό και θαμπό. Εκτός από την πρόκληση ακμής, η παραγωγή ανδρογόνων ορμονών που προκαλείται από την ζάχαρη, εμποδίζει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Εξαιτίας αυτού, το δέρμα αρχίζει να ερεθίζεται και να μην είναι λαμπερό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Hair trends 2023: Βρήκαμε τις 5 τάσεις της άνοιξης για τα μαλλιά που θα δούμε παντού

HerNewskl

Αnti-mascara trend: Η τάση που έχουν λατρέψει όλα τα it girls!

HerNewskl

Beauty tips για το καλοκαίρι

Her News