HerNews.gr
Beauty

Πώς να χρησιμοποιήσεις το matcha για την επιδερμίδα σου

Το matcha μπορείτε να το αναμειγνύετε σε smoothies ή να το χρησιμοποιήσετε για την ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Σίγουρα όμως έχει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων.

Από ένα βασικό ρόφημα στην Κίνα και την Ιαπωνία, έφτασε να γίνει viral. Η άνοδος της δημοτικότητας του matcha είναι τεράστια. Φτιαγμένο από αλεσμένα φύλλα πράσινου τσαγιού, το matcha είναι παντού. Σε ντόνατς, παγωτά, lattes, smoothies, τσάι και επιδόρπια.

Μερικά από τα βασικά οφέλη της χρήσης του είναι ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αποτοξινώνει τον οργανισμό, προάγει την υγεία της καρδιάς, ενισχύει τον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Λέγεται ότι είναι 137 φορές πιο ισχυρό από το κανονικό πράσινο τσάι, γι’ αυτό κι έγινε γνωστό στην κοινότητα της υγιεινής διατροφής.

Skincare με matcha

Αυτό το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας συμβάλλει στη φωτεινότητα των μαύρων κηλίδων, στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος, ακόμη και στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες UV. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που αν χρησιμοποιήσετε προϊόντα περιποίησης δέρματος με matcha θα δείτε μια διαφορά.

Σύμφωνα με δερματολόγους, το matcha είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την επιδερμίδα, ειδικά για το λιπαρό δέρμα. Είναι αντιβακτηριακό και περιέχει απίστευτα υψηλά επίπεδα γαλλικής επιγαλλοκατεχίνης, η οποία είναι χρήσιμη στη μείωση της φλεγμονής και ακόμη και στον τόνο του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά είναι επίσης γνωστά για τη μείωση της ακμής και την αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος. Στην πραγματικότητα, το πράσινο τσάι matcha είναι γεμάτο κατεχίνες, ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες του περιβάλλοντος.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που θα ήθελαν να ακολουθήσουν την ολιστική περιποίηση του δέρματος. Όμως χρειάζεται προσοχή, γιατί η άμεση εφαρμογή στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής.

Δεν είναι λίγοι οι δερματολόγοι που αποκαλούν το matcha, «το πράσινο ελιξίριο της φύσης για λαμπερό δέρμα». Επίσης πιστεύεται, ότι τα οφέλη του μπορούν να γίνουν αισθητά είτε καταναλώνεται ως ρόφημα, είτε χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Η επιλογή τελικά εξαρτάται από τα συγκεκριμένα οφέλη που αναζητάτε και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Skinimalism: Η ρουτίνα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ιωάννα Τούνη: Έκανε το πιο ανατρεπτικό μανικιούρ για το Πάσχα

HerNewskl

Αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Her News

Skin flooding: Η νέα skincare συνήθεια

Her News