HerNews.gr
Health

Θεραπεία με βεντούζες: Όλα τα οφέλη για το σώμα

Η θεραπεία με βεντούζες ή αλλιώς cupping, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος μέχρι την ηρεμία των νεύρων σας. Η πρακτική αυτή χρονολογείται από την αρχαία Αίγυπτο και την Κίνα. Πρόκειται για μία οικονομικά προσιτή και μη επεμβατική μέθοδος.

Ποια είναι οπότε τα οφέλη που έχει αυτή η θεραπεία;

Βοηθάει στην αποκατάσταση των μυών

Ένας από τους κλασικούς λόγους που χρησιμοποιείται η θεραπεία με βεντούζες είναι για την αποκατάσταση των μυών. Εάν οι μύες σας είναι σφιγμένοι, πονάνε ή ακόμα και αν έχετε οξύ πόνο, η βεντούζα μπορεί να σας βοηθήσει, ειδικά σε συνδυασμό με μια συνεδρία βελονισμού. Οι βεντούζες ασκούν πίεση στους μαλακούς ιστούς και  βοηθούν στην ανάκαμψη των μυών. 

Βοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος

Οι θεραπείες με βεντούζες στην κοιλιά βελτιώνει την κυκλοφορία και κινεί τα αέρια μέσα από τα έντερα. Αυτό μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στην ανακούφιση από το φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα, και επίσης διεγείρει την σύσπαση των μυών του στομάχου, βοηθώντας έτσι την πέψη.

Μπορεί να βοηθήσει στην αναπνοή σας

Εάν αντιμετωπίζετε αναπνευστικά προβλήματα, ίσως αξίζει να δοκιμάσετε το cupping. Στην ιατρική της Ανατολικής Ασίας, η βεντούζα χρησιμοποιείται για να μετακινήσει τη στασιμότητα, με αύξηση της κυκλοφορίας και μείωση του πόνο. Συμβάλλει οπότε στο άνοιγμα των πνευμόνων και διευκολύνει την αναπνοή.

Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη σας

Η θεραπεία με βεντούζες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη. Η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος μπορεί να αποτρέψει την πήξη ή τα μπλοκαρίσματα από υψηλά επίπεδα LDL, έναν τύπο πρωτεΐνης που σχετίζεται με υψηλή χοληστερόλη.

Μπορεί να ηρεμήσει το νευρικό σας σύστημα

Η διαδικασία του cupping μπορεί να συμβάλει στο να έχετε γενικά μια πιο καλή διάθεση. Ή τουλάχιστον σας προσφέρει μια αίσθηση χαλάρωσης μετά από την θεραπεία. Ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο ωθεί το σώμα σε κατάσταση «ξεκούρασης και πέψης» μετά την αύξηση της πίεσης και τη διακοπή της παροχής αίματος, σύμφωνα με έρευνα. 

Συμβουλές για να αυξήσεις την ορμόνη της ευτυχίας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποια ροφήματα μας ενυδατώνουν περισσότερο και από το νερό;

Her News b

Τελικά επιτρέπεται το κολύμπι αμέσως μετά το φαγητό;

Her News

Η αϋπνία «σκοτώνει» τη γενναιοδωρία, σύμφωνα με νέα μελέτη

Her News