HerNews.gr
Σχέσεις

Σημάδια ότι οι φίλες σας ζηλεύουν

Πολλές φορές στις μέρες μας παρατηρούμε ότι ακόμη και οι φίλες μας μπορεί να μας ζηλεύουν. Ακόμα κι αν τα πράγματα πάνε πραγματικά καλά για εσάς, είναι σημαντικό να κάνετε περιστασιακά ένα βήμα πίσω και να βλέπετε πώς η επιτυχία σας επηρεάζει τους άλλους στη ζωή σας. Βέβαια ποτέ δεν πρέπει να νιώθετε άσχημα για αυτά που έχετε καταφέρει. Αλλά καλό είναι να έχετε επίγνωση του πώς νιώθουν οι φίλες σας. 

Λάβετε υπόψη ότι με αυτή τη ζήλια έρχεται συχνά ο φόβος, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, ακόμη και ο ψυχικός πόνος. Δεν σημαίνει ότι μια φίλη σας εύχεται κάτι κακό για εσάς ή ελπίζει να σας δει να αποτυγχάνετε. 

Ποια είναι όμως τα σημάδια ότι οι φίλες σας ζηλεύουν;

Λένε ότι οι καταστάσεις είναι «άδικες»

Ένας τρόπος για να καταλάβετε αν μια φίλη ζηλεύει είναι να δώσετε προσοχή στο πώς μιλάει για τους άλλους ανθρώπους και βλέπει τον κόσμο γενικά. Συχνά, όσοι λένε ότι η ζωή είναι άδικη, επειδή δεν πετυχαίνουν αυτά που θέλουν, δείχνει σημάδια ζήλιας.

Είναι πάντα εξαιρετικά ανταγωνιστικές

Λίγος ανταγωνισμός μπορεί να είναι καλός, αλλά ο υπερβολικός ανταγωνισμός θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι μια φίλη ζηλεύει. Μπορεί να παρακινείτε η μία την άλλη, αλλά ξαφνικά τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα από την Πάρις και την Ρόρι στις πρώτες σεζόν του Gilmore Girls. Όχι μόνο η υπερβολική ανταγωνιστικότητα συμβαδίζει με τη ζήλια, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι ότι η φιλία είναι τοξική.

Μένουν μακριά από τα social media, ενώ δίνουν μεγάλη προσοχή στους άλλους

Όταν οι φίλες ζηλεύουν συνήθως δεν κάνουν like, ούτε σχολιάζουν τις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα όμως απαντάνε στην ομαδική συνομιλία σας. Αν όμως γενικά δεν ασχολούνται πολύ με το Facebook ή το Instagram, μην δίνετε πολύ σημασία.

Είναι πάντα αρνητικές

Η ζήλια είναι συχνά λεπτή, αλλά μπορείτε να την ξεχωρίσετε αν την ακούσετε. Μπορείτε να δώσετε προσοχή στα σχόλιά τους, τα οποία είναι συνήθως παθητικά και επιθετικά ή άμεσα, αλλά αρνητικά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ο σύντροφός μου είναι απόμακρος: Τι φταίει;

Her News b

Tips που θα σε βοηθήσουν όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου

Her News

Σχέσεις: Τα 3 θέματα που σε οδηγούν σε άγχος

Her News