HerNews.gr
Beauty

Πώς να δυναμώσετε τα νύχια σας;

Ίσως έχετε σκεφτεί, γιατί τα φυσικά σας νύχια δεν μπορούν να είναι πολύ μακριά. Ή ίσως χρειάζεστε πιο δυνατά νύχια. Όποια κι αν είναι τα κίνητρά σας, αν λαχταράτε να δυναμώσετε τα νύχια σας, υπάρχουν διάφορα κόλπα που μπορούν να κάνουν αισθητή τη διαφορά.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσετε την αιτία των αδύναμων νυχιών, πόσο μάλλον να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να τα αντιμετωπίσετε. Το συχνό ημιμόνιμο, η αφυδάτωση και το DNA παίζουν ρόλο στο αν θα έχετε αδύναμα νύχια.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: νύχια που περιγράφονται καλύτερα ως εύθραυστα και επιρρεπή σε σπάσιμο. Σας ακούγεται οικείο; Τότε μάλλον αναρωτιέστε πώς να δυναμώσετε τα νύχια σας και έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Διαβάστε παρακάτω τις απόψεις των ειδικών σχετικά με τον καλύτερο τρόπο ενίσχυσης των νυχιών σας. 

Προσθέστε ένα λάδι στη ρουτίνα σας

Αν θέλετε γερά και υγιή νύχια, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τακτικά λάδι για ενυδάτωση και περιποίηση. Θα πρέπει να κάνετε μασάζ στην περιοχή γύρω από τη βάση του νυχιού και στο δέρμα. Αν κάνετε πραγματικά μασάζ με το λάδι σε αυτήν την περιοχή, θρέφετε τη ρίζα του νυχιού σας. Και καθώς μεγαλώνει, θα μεγαλώνει με υγιή τρόπο.

Καλό θα είναι να αναζητήσετε μια φόρμουλα που να περιέχει λάδι jojoba ως ένα από τα κύρια συστατικά. Το έλαιο jojoba είναι αρκετά ελαφρύ ώστε να βυθίζεται στο δέρμα σας. Επίσης τα έλαια αμυγδάλου και καρθάκου ενυδατώνουν και βοηθούν στην ενίσχυση των νυχιών σας.

Ξανασκεφτείτε πόσο συχνά χρησιμοποιείτε βερνίκι

Πέρα από την αλλαγή της εμφάνισης των νυχιών σας, το βερνίκι νυχιών μπορεί να χρησιμεύσει ως προστατευτικό στρώμα. Αν όμως δεν θέλετε να κάνετε συνέχεια μανικιούρ, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ενισχυτικό νυχιών. Και μια ακόμη συμβουλή: αφήστε τουλάχιστον μια εβδομάδα κάθε μήνα χωρίς να κάνετε ημιμόνιμο, gel και ακρυλικά.

Κεφάλαιο διατροφή

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για την ανάπτυξη υγιών νυχιών. Μπορεί όμως να είναι δύσκολο να τρώτε τον σωστό συνδυασμό τροφών κάθε μέρα. Επομένως, καλό είναι να βρείτε τα σωστά συμπληρώματα  βιταμινών για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε εάν έχετε ελλείψεις συζητώντας τη διατροφή σας και κάνοντας εξετάσεις αίματος.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δυναμώσετε τα νύχια σας;

Ό,τι κι αν καταλήξετε να κάνετε από τα παραπάνω, μην περιμένετε να δείτε διαφορές από τη μια μέρα στην άλλη. Οι αλλαγές μπορεί να χρειαστούν πολλούς μήνες. Απαιτείται μάλιστα περισσότερος χρόνος για τα νύχια των ποδιών, παρά για τα νύχια των χεριών. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν σούπερ γρήγορες λύσεις εάν ο τελικός στόχος είναι να έχουμε πραγματικά πιο υγιή νύχια.

Σχήμα φρυδιών: Ποιο είναι το σωστό για το πρόσωπό σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Hair trends: 7 χρώματα για να επιλέξετε, εάν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας το χειμώνα

HerNewskl

Σαλικυλικό οξύ: Το θαυματουργό συστατικό για τα μαλλιά

Her News

Hair gems: Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα trends μαλλιών του TikTok

HerNewskl