HerNews.gr
Beauty

Συμβουλές για σκασμένα χείλη

Τα σκασμένα, και ξηρά χείλη συνήθως υποδηλώνουν αφυδάτωση. Μπορεί όμως να οφείλονται και σε άλλες καταστάσεις όπως κακά προϊόντα, συνεχές γλείψιμο, ζέστη και υγρασία. 

Το δέρμα των χειλιών είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος. Είναι επιρρεπές στην ξηρότητα, σε αντίθεση με το υπόλοιπο δέρμα μας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα χείλη δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες, επομένως δεν μπορούν να παράγουν τον ιδρώτα και το δικό τους λίπος.

Ενώ τα ξηρά σκασμένα χείλη είναι αντιαισθητικά και αρκετά ενοχλητικά, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να καταπολεμήσετε και να αποτρέψετε αυτή την κατάσταση. Έτσι, θα διατηρήσετε το δέρμα γύρω από τα χείλη σας απαλό, ελαστικό και ενυδατωμένο.

Εφαρμόζοντας με συνέπεια αυτές τις αλλαγές και χρησιμοποιώντας προϊόντα ομορφιάς που θρέφουν και καλύπτουν τα χείλη με ένα ενυδατικό, προστατευτικό στρώμα, θα πείτε αντίο στα ξηρά χείλη σε χρόνο μηδέν.

Ενυδάτωση χειλιών

Όπως ακριβώς ενυδατώνετε το δέρμα του σώματός σας για να αποτρέψετε την ξηρότητα, τα χείλη σας αξίζουν επίσης λίγη ενυδάτωση, για να κλειδώσουν την υγρασία. 

Χρησιμοποιήστε λιποζάν και lip balm που περιέχουν συστατικά, όπως βαζελίνη και βούτυρο καριτέ.  Η βαζελίνη είναι ένα μαλακτικό χάρη που ενυδατώνει τα ήδη αφυδατωμένα και σκασμένα χείλη.

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τα χείλη πριν τον ύπνο. Έτσι ακόμη κι αν έχετε ανοιχτό το κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο, τα χείλη σας δεν θα στεγνώσουν.

Μακιγιάζ

Ένα από τα πρώτα βήματα για την καταπολέμηση της ξηρότητας των χειλιών είναι να καταγράψετε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε σε αυτά. Συχνά εκεί κρύβεται η πηγή του προβλήματος. Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων για τα χείλη που περιέχουν αρώματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Καλύτερα να έχετε ένα ενυδατικό βάλσαμο για τα χείλη με SPF. Εξάλλου η άμεση έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα στην περιοχή των χειλιών.

Περιβάλλον και καιρός

Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο είναι να διασφαλίσετε ότι ο αέρας στο σπίτι δεν είναι ξηρός. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα στο σπίτι και ειδικά το βράδυ στην κρεβατοκάμαρα. Έτσι, θα προσθέσετε υγρασία στον αέρα και θα αποτρέψετε τον ξηρό αέρα και τη θερμότητα από το να στεγνώσουν τα χείλη και το δέρμα.

3 Χρώματα μαλλιών για το καλοκαίρι του 2023

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Υαλουρονικό οξύ: Απαντήσαμε σε όλες τις απορίες σας για το μαγικό συστατικό!

HerNewskl

Κατερίνα Καινούργιου: Το μυστικό που διατηρούνται τα μαλλιά της ίσια με υγρασία

HerNewskl

Αθηνά Οικονομάκου: Υιοθέτησε το απόλυτο pink nail trend!

HerNewskl