HerNews.gr
Fitness

3 Μύθοι για την cardio άσκηση

Η cardio άσκηση είναι αλήθεια ότι βοηθάει να κάψεις λίπος, άρα να χάσεις κιλά. Ωστόσο δεν είναι η μοναδική προπόνηση που θα σε βοηθήσει να δεις αποτελέσματα. Αυτό που κάνει η cardio είναι να δημιουργεί άπαχη μυϊκή μάζα, η οποία αυξάνει τον μεταβολισμό σου. 

Υπάρχουν ορισμένοι μύθοι που μπορεί να είναι ο λόγος που αποθαρρύνεσαι να δοκιμάσεις αυτή την γυμναστική. Εδώ καταρρίπτουμε τους 3 πιο κοινούς μύθους.

1. Πρέπει πρώτα να κάνεις cardio και μετά βάρη

Πρέπει να ξεκινήσειςμε βάρη ή με cardio όταν πηγαίνεις στο γυμναστήριο; Λοιπόν, μπορεί να είναι πιο ωφέλιμο να επιλέξεις τον διάδρομο. Η αλήθεια είναι όμως ότι αν κάνεις και τα τρία, στο τέλος δεν θα έχεις καθόλου ενέργεια και αντοχή.

Όταν πρόκειται να κάνεις μια πλήρη, υψηλής έντασης προπόνηση cardio και μια ολόκληρη προπόνηση με βάρη, θα πρέπει να τα κάνεις σε ξεχωριστές ημέρες, ώστε να μετρήσουν πραγματικά. Έτσι, μόνο θα δεις και τα αποτελέσματα που θέλεις.

2. Πρέπει να καις τουλάχιστον 500 θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί παράγοντες εκτός από την cardio άσκηση που τονώνουν τον μεταβολισμό και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, όπως η υγιεινή διατροφή. Και επειδή δεν υπάρχει μια απάντηση στο πόση γυμναστική πρέπει να κάνεις για να χάσεις βάρος, δεν υπάρχει επίσης μια απάντηση στο πόσες θερμίδες πρέπει να καις κατά τη διάρκεια κάθε προπόνησης.

Το να σταματήσεις τον διάδρομο για να πετύχεις κάποιον μαγικό αριθμό είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας, ειδικά επειδή τα μηχανήματα μπορούν να υπολογίσουν μόνο κατά προσέγγιση τον μεταβολικό σου ρυθμό.

3. Η cardio με άδειο στομάχι καίει περισσότερο λίπος

Δεν μπορείς να οδηγήσεις αυτοκίνητο χωρίς βενζίνη, οπότε γιατί να περιμένεις κάτι διαφορετικό από το σώμα σου; Οι μύες που γυμνάζονται όταν κάνεις cardio βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε έναν συνδυασμό υδατανθράκων και λιπών για ενέργεια. Όταν τρέχεις ή κάνεις ποδήλατο με άδειο στομάχι, το σώμα σου θα στραφεί στους υδατάνθρακες και τις αποθήκες γλυκογόνου των μυών σου. Αυτή η στρατηγική θα μπορούσε να αποτύχει εντελώς, καθώς μπορεί να πάθεις αφυδάτωση, κάτι που μπορεί να σε κάνει να μειώσεις την ένταση ή να σταματήσεις την προπόνηση.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να φας κάτι ελαφρύ περίπου 90 λεπτά πριν την cardio, όπως ένα φρούτο και μισό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών πασπαλισμένο με μερικές κουταλιές της σούπας granola. Φρόντισε να πίνεις και ένα με δύο ποτήρια νερό πάντα πριν την γυμναστική.

Συχνά λάθη που κάνεις στα squats

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Αποχή από τη γυμναστική: Έτσι μπορείς να επανέλθεις

Her News

Να πίνουμε smoothies ή να τρώμε τα λαχανικά;

Her News

4 λόγοι για να ξεκινήσεις Latin χορούς αμέσως

Her News b