HerNews.gr
Beauty

4 συμβουλές δερματολόγων για να είναι πιο απαλές & λείες οι μασχάλες σας

Συχνά, καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να διατηρούμε το πρόσωπό μας λείο, προστατευμένο και να μοιάζει με glazed donut —και το σώμα μας γίνεται εκ των υστέρων σκέψη.

 Πάρτε τις μασχάλες σας , για παράδειγμα. Είναι από τις λιγότερο ορατές περιοχές του δέρματος, επομένως είναι εύκολο να αφήσετε τη φροντίδα τους να πέσει στην άκρη. Αλλά, αν αναζητάτε καθαρές, λείες μασχάλες, σας έχουμε τη λύση.

#1 Κάντε απολέπιση με τακτική

Όταν ο στόχος σας είναι το απαλό δέρμα, η απολέπιση θα πρέπει να ενταχθεί προσεκτικά στη ρουτίνα σας. Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος – τα οποία μπορούν να φράξουν τους πόρους – και προωθεί τη σύνθεση κολλαγόνου, συμβάλλοντας στη βελτίωση της υφής και στη διατήρηση του δέρματος σφριγηλό και σφιχτό. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό χημικό απολεπιστικό για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να αποφράξετε τους πόρους. 

Το χημικό πίλινγκ χρησιμοποιεί όξινα διαλύματα όπως το σαλικυλικό οξύ, το γαλακτικό οξύ ή το γλυκολικό οξύ στο δέρμα για την προώθηση της τόνωσης, με αποτέλεσμα την απολέπιση. Τα φυσικά απολεπιστικά, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και τραύμα στο δέρμα. Επομένως, σκεφτείτε το γαλακτικό οξύ και όχι τα scrub με ζάχαρη.

#2 Ενυδάτωση, Ενυδάτωση, Ενυδάτωση

Για υγιές δέρμα, η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας και επεκτείνεται στο δέρμα κάτω από τα χέρια σας. Οι ενυδατικές κρέμες που περιέχουν κερατολυτικούς παράγοντες… βοηθούν στην απαλή απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από την επιφάνεια. Συστατικά όπως το γλυκολικό, το γαλακτικό και το σαλικυλικό οξύ είναι ενεργά συστατικά που περιλαμβάνονται σε πολλές ενυδατικές κρέμες χωρίς συνταγή γιατρού που προάγουν το λείο, ενυδατωμένο δέρμα. Έτσι, να απλώνετε μια ενυδατική λοσιόν ή κρέμα στις μασχάλες μετά το ντους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να καταπραΰνει και να απαλύνει το δέρμα, καθιστώντας το λιγότερο επιρρεπές σε ερεθισμούς και φλεγμονές.

#3 Παραλείψτε το ξύρισμα σε στεγνή επιδερμίδα

Είναι εύκολο να τεμπελιάζετε με το ξύρισμα και το στεγνό ξύρισμα στις μασχάλες μπορεί να φαίνεται σαν λύση, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν: Μην ξυρίζεσαι χωρίς προϊόντα περιποίησης, αν θέλεις λείες μασχάλες. Εκτός από τη χρήση κρέμας ή τζελ ξυρίσματος, οι ειδικοί συνιστούν να μαλακώσετε τις τρίχες με ζεστό ντους, να κάνετε απολέπιση της περιοχής πριν το ξύρισμα, χρησιμοποιώντας μια κοφτερή λεπίδα (πείτε αντίο στα θαμπά ξυράφια – δεν είναι φίλοι σας) και φυσικά να τελειώσετε με ενυδατική κρέμα για να κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο.

#4 Σκεφτείτε την αποτρίχωση με λέιζερ

Οι ειδικοί προσφέρουν μια άλλη, πιο μόνιμη λύση για λείες μασχάλες: αποτρίχωση με λέιζερ. Αυτή είναι αναμφισβήτητα η πιο ακριβή διαδρομή και απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και δέσμευση, αλλά όταν όλα ειπωθούν και γίνουν, θα έχετε λείες και “μεταξένιες” μασχάλες και αποτελέσματα που διαρκεί.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Soft Wolf Cut: Το κούρεμα που δείχνει να είναι το αγαπημένο της Jennifer Lopez

HerNewskl

Τζούλια Ρόμπερτς: Αποκαλύπτει τη μοναδική τάση ομορφιάς που θα έλεγε στον νεότερο εαυτό της να αποφύγει

HerNews ka

Barbie botox: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

HerNewskl