HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να διατηρήσετε την κρεβατοκάμαρά σας δροσερή το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο με χόμπι που δημιουργούν αναμνήσεις, όπως οικογενειακές διακοπές, υπαίθριες δραστηριότητες , χωνάκια παγωτού και μέρες που περνάμε διασκεδάζοντας στην παραλία.

 Αλλά ο καθαρός, ηλιόλουστος ουρανός μπορεί να οδηγήσει σε ζεστές νύχτες με πολύ ζέστη όταν δύει ο ήλιος, δυσκολεύοντας τον ύπνο. Σίγουρα, μπορείτε να ανοίξετε ανεμιστήρα ή το aircondition αλλά θα το πληρώσετε στον λογαριασμό.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσαρμόσετε τα έπιπλα του υπνοδωματίου σας σε ένα καλοκαιρινό σύνολο που θα το κρατήσει δροσερό και θα σας προσφέρει μια καλύτερη νυχτερινή ξεκούραση.

Χρησιμοποιήστε ελαφριές κουβέρτες

Ελαφρύ μαύρισμα και λευκές κουβέρτες διπλωμένες στο κρεβάτι

Όταν οι θερμοκρασίες του χειμώνα πέφτουν, λίγα πράγματα είναι τόσο ευχάριστα όσο να κουλουριάζεσαι στο κρεβάτι κάτω από ένα χοντρό πάπλωμα. Αλλά όταν οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού πέφτουν, τα βαριά κλινοσκεπάσματα είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε.

 Αντ ‘αυτού, κάντε μια εποχιακή αλλαγή σε μια ελαφριά, ανοιχτής ύφανσης, 100 τοις εκατό βαμβακερή κουβέρτα . Τόσο το υλικό όσο και η ύφανση κάνουν αυτό το κάλυμμα πολύ πιο αναπνεύσιμο από μια κουβέρτα από μικροΐνες ή σφιχτά υφασμένη κουβέρτα. Το βάρος είναι αρκετό για να αισθάνεστε  καλυμμένοι και να παραμένει άνετο, ακόμη και στα πιο ζεστά κλίματα. Επιλέξτε μια ανοιχτόχρωμη κουβέρτα ή μια με λεπτό σχέδιο για να κάνετε το δωμάτιο δροσερό και στο μάτι.

Μεταβείτε σε ανοιχτόχρωμα βαμβακερά ή λινά σεντόνια

Λευκά ανοιχτόχρωμα βαμβακερά σεντόνια που καλύπτουν το κρεβάτι Ήρθε η ώρα να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μερικά ελαφριά σεντόνια από 100 τοις εκατό βαμβάκι . Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ο αριθμός των νημάτων δεν χρειάζεται να είναι υψηλός για μια άνετη νυχτερινή ανάπαυση. Στην πραγματικότητα, τα υψηλά νήματα μπορεί μερικές φορές να είναι πολύ μονωτικά για το καλοκαίρι (ένας αριθμός 400 νημάτων λειτουργεί καλύτερα). Επιλέξτε σεντόνια που είναι λευκά ή βγαίνουν σε απαλό παστέλ για μια έκρηξη ψυχολογικής δροσιάς.

Δροσίστε το μαξιλάρι σας

Μπλε ψυκτικό χαλάκι γεμάτο με τζελ, τοποθετημένο μέσα στο κάλυμμα του μαξιλαριού

Ένα ζεστό, ιδρωμένο μαξιλάρι σε κάνει να γυρνάς από τη μια πλευρά στην άλλη όλη τη νύχτα αναζητώντας λίγη ανακούφιση. Αντίθετα, δοκιμάστε να βάλετε ένα στρώμα ψύξης γεμάτο με τζελ πάνω από το μαξιλάρι σας για ένα άνετο σημείο για να ξαπλώσετε. Το λεπτό χαλάκι είναι γεμάτο με τζελ που βρίσκεται σε επαναχρησιμοποιήσιμες παγοκύστες και έχει μέγεθος ώστε να ταιριάζει πάνω σε ένα τυπικό μαξιλάρι . Για πιο δροσερό κεφάλι, τοποθετήστε το στο ψυγείο ή στην κατάψυξη λίγο πριν πάτε για ύπνο. 

Επενδύστε σε έναν ανεμιστήρα δίπλα στο κρεβάτι

Μαύρος ανεμιστήρας πάγκου αποσυνδεδεμένος από την πρίζα δίπλα σε μικρό λευκό ανεμιστήρα
 

Αν λαχταράτε ένα δροσερό καλοκαιρινό αεράκι, αλλά δεν θέλετε τα έξοδα λειτουργίας του κλιματισμού, δοκιμάστε έναν μικρό ανεμιστήρα δίπλα στο κρεβάτι ή έναν ανεμιστήρα οροφής. Ακουμπισμένο στο κομοδίνο ή στο συρτάρι σας, ένας φορητός ανεμιστήρας κατευθύνει το αεράκι ακριβώς εκεί που το χρειάζεστε. Δοκιμάστε να βάλετε ένα μπολ με παγάκια και κρύο νερό μπροστά από τον ανεμιστήρα για να εμποδίσετε τη συνεχή ροή του αέρα να στεγνώσει τη μύτη και το λαιμό σας. Για να δροσίσετε ολόκληρο το δωμάτιο πριν κοιμηθείτε, γυρίστε τον ανεμιστήρα οροφής για να διαχέετε τον ζεστό αέρα που συγκεντρώνεται ψηλά.

Γεμίστε τη θερμοφόρα με κρύο νερό

Μπουκάλι ζεστού νερού σε μαύρο χρώμα που γεμίζουν με δροσερό νερό και τοποθετούνται στο κρεβάτι
 

Συνήθως, η θερμοφόρα χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του σώματος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γεμίσει με κάτι δροσερό! Απλώς, αποθηκεύστε το γεμάτο με νερό λαστιχένιο μπουκάλι σας στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της ημέρας και, στη συνέχεια, περάστε το κάτω από τα σεντόνια σας πριν τον ύπνο. Χρησιμοποιήστε το για να δροσίσετε τα πόδια σας, να το βάλετε πίσω από τα γόνατά σας ή να το στηρίξετε κάτω από το λαιμό σας και ολόκληρο το σώμα σας θα νιώσει πιο δροσερό. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση να αποκρούσουν επίσης τις τρομακτικές εξάψεις. 

Κλείστε τα στόρια ή τις κουρτίνες

Ανοιχτό μπεζ λινά κουρτίνες που τραβιούνται για να κλείσουν

Αυτές οι επεξεργασίες παραθύρων κάνουν περισσότερα από το να φαίνονται απλά όμορφα στο παράθυρο. Είναι εκεί για να κλείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν είστε έτοιμοι να κοιμηθείτε και να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη ζέστη της ημέρας έξω από το δωμάτιο. Αν αυτός ο πρωινός ή απογευματινός ήλιος πέσει στα παράθυρα, απλώς κλείστε τα παντζούρια ή τα στόρια, καθώς θα βοηθήσει πάρα πολύ να διατηρήσετε το δωμάτιο δροσερό.

Λάβετε υπόψη ότι οι διαφανείς κουρτίνες δεν θα βοηθήσουν. Επενδύστε σε περσίδες ή κουρτίνες ανοιχτόχρωμες ή σε κουρτίνες συσκότισης για να κρατήσετε τη θερμότητα έξω. Μπορείτε πάντα να τα ανοίξετε αφού ο ήλιος κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

3 είδη χριστουγεννιάτικων δώρων που θα λατρέψουν οι αγαπημένοι σου

Her News

Τι χρώμα πρέπει να είναι ένα ντουλάπι; 7+1 ιδέες που θα δώσουν στον χώρο της κουζίνας σας μια εντυπωσιακή πινελιά

HerNews ka

Το νέο pop-up store του οίκου Tiffany στο Παρίσι μας ταξιδεύει στον χρόνο

Her News