HerNews.gr
Social News

Angelina Jolie: Η γεμάτη οργή ανάρτηση της για την τραγωδία στην Πύλο

Το ναυάγιο στην Πύλο είναι μια ανείπωτη τραγωδία που έχει συγκλονίσει όλους τους Έλληνες πολίτες αλλά και ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 79 μετανάστες έχουν ανασυρθεί νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου μετά το ναυάγιο του αλιευτικού.

Έχουν διασωθεί 104 άνθρωποι, ενώ όσο περνούν οι ώρες αυξάνονται οι φόβοι πως δεν θα υπάρξουν άλλοι επιζώντες.

Η Angelina Jolie, πρώην πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έκανε μερικά Instagram Story την Παρασκευή 16/6  σχετικά με το ναυάγιο στην Πύλο που στέρησε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους εκφράζοντας την οδύνη της.

“Έχω αρρωστήσει από αυτή την είδηση. Κανείς δεν ρισκάρει τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο, εκτός αν είναι χωρίς επιλογές. Γνώριζα έναν άντρα που έχασε τη γυναίκα του και την κόρη του, αφού κρατούσε τα σώματα τους τους για ώρες προσπαθώντας να τις κρατήσει στη ζωή. Ρώτησα γιατί θα έμπαιναν σε ένα τόσο γεμάτο σκάφος αν φαινόταν επικίνδυνο; Και γιατί να το ρισκάρεις εξαρχής;”, έγραψε στο πρώτο Instagram Story της η Angelina Jolie.

Και πρόσθεσε:

«Μου απάντησε πως ήταν για χρόνια σε εμπόλεμη ζώνη και προσπαθούσε να βοηθήσει ως γιατρός. Έπειτα πήρε την οικογένειά του μακριά από τον πόλεμο σε μια συνοριακή χώρα όπου αντιμετώπισαν διακρίσεις. Δεν μπορούσαν να δουλέψουν, η κόρη του δεν μπορούσε να πάει σχολείο. Η σύζυγος παρενοχλούνταν τακτικά και τον παρακάλεσε να κανονίσει να μπουν σε βάρκα», συνέχισε την εξιστόρησή της η Angelina Jolie.

«Έκαναν μικροδουλειές για να βρουν μετρητά να αγοράσουν εισιτήριο. Τους έβαλαν σε μία μικρή βάρκα και τους έβγαλαν στα ανοιχτά. Όταν έφτασαν σε μία μεγαλύτερη βάρκα γεμάτη άτομα, τους ζήτησαν να φύγουν. Ο διακινητής αρνήθηκε να τους οδηγήσει πίσω στην ακτή.

Η βάρκα τους έβγαλε μέχρι ένα σημείο. Είπε ότι ήταν δύσκολο να αναπνεύσει. Όλοι ήταν τρομαγμένοι. Τότε ένα άλλο πλοίο εμφανίστηκε και τους εμβόλισε. Όλοι ούρλιαξαν. Η βάρκα άρχισε να βουλιάζει. Κρατούσε επί ώρες τα σώματα της συζύγου και της κόρης του. Δεν μπορούσε να τις κρατήσει να επιπλέουν, οπότε τις έχασε

Είχε αφιερώσει τη ζωή του στο να βοηθά άλλους ως γιατρός. Δεν είναι κακός άνθρωπος ή κακός γονιός. Δεν είχε επιλογές», επεσήμανε η Angelina Jolie.

«Ένας από τους μύθους είναι ότι αυτό συμβαίνει από την επιθυμία για μία καλύτερη ζωή. Αυτό υποτιμά την πραγματικά φρικτή καθημερινότητα που ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Και ότι αυτός ο δρόμος αντιπροσωπεύει μία τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσεις ασφαλή την οικογένειά σου», έγραψε κλείνοντας η ηθοποιός.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Girl Math: Η τάση που προσεγγίζει με χίουμορ τον τρόπο που αντιμετωπιζουμε τα οικονομικά μας

HerNewskl

Άντζελα Δημητρίου: Θα γίνει για πρώτη φορά γιαγιά- Έγκυος η κόρη της Όλγα Κιουρτσάκη!

HerNews ka

Δέσποινα Βανδή: Το τρυφερό βίντεο για τα γενέθλια της Μελίνας Νικολαΐδη

Her News