HerNews.gr
Beauty

5 Βήματα για αψεγάδιαστο μακιγιάζ που διαρκεί όλη μέρα

Αν θέλετε το μακιγιάζ σας να διαρκεί όλη την ημέρα τότε πρέπει να προετοιμάσετε σωστά το δέρμα σας. Δεν μπορείτε να περιμένετε να έχετε απαλό, λαμπερό μακιγιάζ χωρίς καλή βάση. Αυτό σίγουρα περιλαμβάνει την περιποίηση της επιδερμίδας που κάνετε πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας. Εξίσου ρόλο παίζει όμως και η βραδινή ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείτε.

Η περιποίηση του δέρματος δεν πρέπει να αγνοηθεί. Όχι μόνο διατηρεί το δέρμα σας υγιές, σφριγηλό και λαμπερό, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι το μακιγιάζ σας δεν είναι ανομοιόμορφο και διαρκεί όλη την ημέρα. Ρίξτε μια ματιά στις καλύτερες συμβουλές μας για το πώς να προετοιμάσετε το δέρμα σας για άψογο μακιγιάζ που εντυπωσιάζει κάθε φορά.

1. Κάντε απολέπιση

Η απολέπιση είναι το κλειδί για λεία και άψογη επιδερμίδα. Αποτελεί μια από τις καλύτερες προετοιμασίες για το δέρμα που μπορείτε να κάνετε. Καθαρίζει τους πόρους, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ενισχύει την κυκλοφορία. Στόχος είναι να κάνετε απολέπιση του δέρματός σας δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό απολεπιστικό, καθώς και μια εβδομαδιαία μάσκα απολέπισης ή πίλινγκ.

2. Καθαρίστε το δέρμα σας

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό που εστιάζει στην ενυδάτωση του δέρματός σας. Ο σωστός καθαρισμός βοηθά στη διατήρηση του υγιούς φραγμού του δέρματος. Βρείτε ένα απαλό καθαριστικό που καθαρίζει χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα. Χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις, τρίψτε απαλά το καθαριστικό στο δέρμα σας για να αφαιρέσετε ακαθαρσίες, ρύπους και λιπαρότητα.

3. Ξυρίστε το πρόσωπό σας

Το ξύρισμα του προσώπου σας μπορεί να μην είναι για όλες, αλλά αν είστε ανοιχτές στην ιδέα, δοκιμάστε ένα απαλό ξυραφάκι με λεπίδα υψηλής ακρίβειας. Έτσι θα αφαιρέσετε τις τρίχες του προσώπου χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί. Με το ξύρισμα θα δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος καμβάς, για την περιποίηση της επιδερμίδας και το μακιγιάζ σας.

Λάβετε υπόψη ότι δεν πρέπει να ξυρίζεστε εάν έχετε ενεργή ακμή, κοψίματα ή εξανθήματα στο πρόσωπό σας, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω ερεθισμό ή μόλυνση.

4. Βάλτε παγωμένα eye patches

Τα κρύα eye patches κάτω από τα μάτια είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Μειώνουν τους μαύρους κύκλους και ενυδατώνουν το δέρμα για να βελτιώσετε την ελαστικότητα. Προστατεύουν επίσης την μάσκαρα και τις σκιές ματιών. Επιλέξτε eye patches με υαλουρονικό οξύ που καταπραΰνει κάθε πρήξιμο και να παρέχει μια δόση ενυδάτωσης.

5. Ενυδατώστε

Η χρήση της σωστής ενυδατικής κρέμας είναι το κλειδί για άψογη εφαρμογή μακιγιάζ. Επιλέξτε μια ελαφριά, ενυδατική κρέμα ημέρας, καθώς δεν θέλετε να εφαρμόσετε τίποτα πολύ βαρύ πριν το μακιγιάζ.  Να θυμάστε ότι η προετοιμασία της επιδερμίδας σας με τον σωστό τρόπο είναι απαραίτητη για άψογο μακιγιάζ που διαρκεί. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για τις πιο υπέροχες εμφανίσεις σας.

Νύχια: Όμορφα σχέδια για το επόμενο μανικιούρ σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κολλαγόνο: 5 τρόποι για να αυξήσετε τα αποθέματά του στο δέρμα σας

HerNews ka

Εσείς γνωρίζατε πως ο έρωτας κάνει καλό στα μαλλιά σας;

HerNewskl

Σύσφιξη σώματος τώρα! – ‘Ολα όσα πρέπει να ξέρεις

Her News