HerNews.gr
Health

Ευαίσθητη περιοχή: Tips για ολοκληρωμένη φροντίδα το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι θα φέρει υπερβολική ζέστη και υγρασία, τα οποία αποτελούν συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων, ακόμη και στην ευαίσθητη περιοχή μας. Η υπερβολική εφίδρωση σε αυτό το σημείο μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, οδηγώντας πιθανώς σε κολπική μόλυνση ή ουρολοίμωξη.

Αυτό το καλοκαίρι, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές διατηρώντας τις κατάλληλες συνήθειες γυναικείας υγιεινής που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη κολπικής δυσφορίας, ερεθισμού ή λοιμώξεων.

Τι μπορεί να κάνει ο ζεστός καιρός στο δέρμα και την ευαίσθητη περιοχή;

Οι ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας αφυδατώνουν το δέρμα. Για παράδειγμα, η μετάβαση από τον κλιματισμό σε ζέστη μπορεί να είναι επιβλαβής. Επίσης κινδυνεύουμε από ηλιακά εγκαύματα, ακμή, εξανθήματα και άλλα προβλήματα. Ο ζεστός καιρός αυξάνει την ποσότητα της ζύμης στην περιοχή του κόλπου, με αποτέλεσμα την καντιντίαση των γεννητικών οργάνων, μια λοίμωξη από ζυμομύκητες που προκαλεί φαγούρα, κάψιμο και δυσάρεστη οσμή.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα του δέρματος και να διατηρηθεί η προσωπική υγιεινή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι επιτακτική ανάγκη να ακολουθήσετε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας. Υπό το πρίσμα αυτό, έχουμε συντάξει μια λίστα με πράγματα που πρέπει να προσέχετε σε ό,τι αφορά την ευαίσθητη περιοχή σας.

Διατηρήστε ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον

Ο τακτικός καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής σας την κρατά απαλλαγμένη από βακτηριακές λοιμώξεις και οσμές. Συνιστάται να καθαρίζετε την ευαίσθητη περιοχή δύο φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια του πρωινού μπάνιου και πριν τον ύπνο. Είναι προτιμότερο να καθαρίζετε και να στεγνώνετε πιο συχνά εάν ιδρώνετε πολύ. Χρησιμοποιήστε προϊόντα καθαρισμού που είναι φτιαγμένα με φυσικά συστατικά. Πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν που θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ευαίσθητη περιοχή.

Διατηρήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο

Ορισμένες ενυδατικές κρέμες μπορεί να αισθάνονται βαριές στο δέρμα όταν κάνει ζέστη έξω, επομένως είναι απαραίτητο να φοράτε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα. Μην ξεχνάτε όμως να ενυδατώνετε και την ευαίσθητη περιοχή σας, ειδικά πριν πάτε για ύπνο.

Τρώτε υγιεινά

Το υπερβολικά ζεστό ή πικάντικο φαγητό προκαλεί ορισμένες φορές ανισορροπία του pH. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια δυσάρεστη οσμή στην ευαίσθητη περιοχή. Αποφύγετε ή ελαχιστοποιήστε την πρόσληψη τέτοιων τροφών. Αυξήστε την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε προβιοτικά, όπως το απλό γιαούρτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, οι φράουλες και τα πράσινα λαχανικά, τα οποία διεγείρουν την παραγωγή υγιών βακτηρίων στο κολπικό κανάλι.

Διαταραχές κύκλου: Οι αλλαγές στην περίοδο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Κούραση: Αυτές οι τροφές σου “κλέβουν” την ενέργεια

Her News b

Υγιεινά συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε στο τσάι

Her News

Τρόποι για να νικήσετε το πρωινό άγχος

Her News