HerNews.gr
Health

Σκόρδο: Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας

Το σκόρδο είναι μέρος της κουζίνας εδώ και αιώνες. Έχει θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες λόγω της αντιβακτηριδιακής και αντισηπτικής του φύσης.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου οφείλονται σε μια ένωση, την αλισίνη. ίναι πλούσιο σε μέταλλα όπως φώσφορος, ψευδάργυρος, κάλιο και μαγνήσιο.

Οι βιταμίνες C, K, το φυλλικό οξύ, η νιασίνη και η θειαμίνη βρίσκονται επίσης σε αφθονία στο σκόρδο.

1. Προστατεύει από τον βήχα

Το ωμό σκόρδο έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει τον βήχα και τις λοιμώξεις από το κρυολόγημα. Η κατανάλωση δύο σκελίδων σκόρδου με άδειο στομάχι προσφέρει το μέγιστο όφελος. Το έλαιο σκόρδου μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σε περιπτώσεις πόνου και φλεγμονής στις αρθρώσεις ή τους μύες, η τοπική εφαρμογή σκόρδου μπορεί να είναι ευεργετική. Το τρίψιμο της πληγείσας περιοχής με λάδι σκόρδου μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και να προσφέρει ανακούφιση.

2. Το σκόρδο είναι καλό για την καρδιά

Η αλλισίνη, μια ένωση που βρίσκεται στο σκόρδο σταματά την οξείδωση της LDL (κακής χοληστερόλης). Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς. Η τακτική κατανάλωση σκόρδου μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης θρόμβων αίματος. Το σκόρδο μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση.

3. Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Το σκόρδο προάγει την υγεία του εγκεφάλου λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Είναι αποτελεσματικό κατά των νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ και η άνοια.

4. Βελτιώνει την πέψη

Τα πεπτικά προβλήματα βελτιώνονται με την ένταξη του ωμού σκόρδου στη διατροφή. Ωφελεί τα έντερα και μειώνει τη φλεγμονή. Το καλό είναι ότι καταστρέφει τα κακά βακτήρια και προστατεύει τα καλά βακτήρια στο έντερο.

5. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το σκόρδο προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και αποτρέπει την καταστροφή του DNA. Συγκεκριμένα ο ψευδάργυρος που περιέχει προάγει την ανοσία. Η βιταμίνη C που περιέχει το σκόρδο, βοηθάει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Είναι πολύ ευεργετικό κατά των λοιμώξεων των ματιών και των αυτιών, καθώς έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Η σημασία της ενυδάτωσης στη συνολική ευεξία σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Τρόφιμα που θα καταπολεμήσουν την αϋπνία

Her News

Πώς συνδέεται η παχυσαρκία με το Αλτσχάιμερ

Her News

5 λεπτά Ζεν: Δεν χρειάζονται όλοι την βοήθειά σου

Her News