HerNews.gr
Health

Βότανα για κοινά προβλήματα υγείας

Τα βότανα είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία κοινών παθήσεων υγείας. Από το άγχος και την κατάθλιψη μέχρι τους πονοκεφάλους και τους στομαχόπονους, υπάρχει ένα φυτικό φάρμακο σχεδόν για τα πάντα.

Για την αϋπνία

Η αϋπνία είναι μια διαταραχή ύπνου που χαρακτηρίζεται από δυσκολία στο να σε πάρει ο ύπνος ή στο να μην ξυπνήσεις το βράδυ. Μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες, όπως στρες, άγχος, κατάθλιψη, χρόνιο πόνο και φάρμακα. Τα βότανα χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία της αϋπνίας, επειδή πιστεύεται ότι είναι πιο ασφαλή και πιο ήπια από τα φάρμακα. Μερικά παραδοσιακά βότανα για την κατάσταση αυτή είναι η βαλεριάνα, το χαμομήλι και η λεβάντα.

Η βαλεριάνα είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία της αϋπνίας. Θεωρείται ότι βοηθά στην προώθηση της χαλάρωσης. Το χαμομήλι είναι ένα άλλο βότανο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αϋπνία. Θεωρείται ότι λειτουργεί χαλαρώνοντας τους μύες και προάγοντας την ηρεμία. Η λεβάντα είναι επίσης ένα χαλαρωτικό βότανο που έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμο για την αϋπνία.

Για τις ημικρανίες

Οι ημικρανίες είναι μια κοινή κατάσταση υγείας που μπορεί να αντιμετωπιστεί με βότανα. Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά είναι το τζίντζερ και η μέντα. Αυτά τα βότανα μπορούν να ληφθούν σε μορφή συμπληρώματος ή να χρησιμοποιηθούν σε τσάι.

Το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ναυτίας. Είναι επίσης βασικό για το πεπτικό σύστημα. Το έλαιο μέντας βοηθά στην πρόληψη των κρίσεων ημικρανίας σταματώντας την απελευθέρωση φλεγμονωδών ουσιών στο σώμα.

Για το άσθμα

Το άσθμα είναι μια κοινή ασθένεια των πνευμόνων που επηρεάζει άτομα όλων των ηλικιών. Χαρακτηρίζεται από δυσκολία στην αναπνοή, συριγμό και σφίξιμο στο στήθος. Ενώ το άσθμα δεν μπορεί να θεραπευτεί, μπορεί να αντιμετωπιστεί με συνδυασμό αλλαγών στον τρόπο ζωής, φαρμάκων και βοτάνων.

Το τζίντζερ, ο κουρκουμάς, η λεβάντα και το χαμομήλι μπορούν να βοηθήσουν. Για παράδειγμα η λεβάντα είναι ένα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό βότανο που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το σφίξιμο στο στήθος και τον συριγμό. 

Ο καφές σας δίνει πραγματικά ενέργεια;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κίστος: Τα μωβ άνθη που δημιουργούν το πιο θεραπευτικό τσάι

Her News b

Λιγούρες: Γιατί γίνονται τόσο έντονες ;

Her News b

Κολπίτιδα: είναι ένα από τα πιο συνήθη γυναικολογικά προβλήματα!

Her News b