HerNews.gr
Αφιερώματα

Elon Musk: Οι πιο αξέχαστε στιγμές του δισεκατομμυριούχου που σήμερα έχει τα γενέθλια του

Ο Elon Musk είναι επιχειρηματίας, μηχανικός και εφευρέτης νοτιοαφρικανικής καταγωγής.

 Είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX, της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla, Inc. (πρώην Tesla Motors), και πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity.

Είναι επίσης ιδρυτής της εταιρείας Neuralink, που διερευνά τη συμβίωση ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και της εταιρείας συστημάτων διάνοιξης σηράγγων The Boring Company, ενώ ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα ως συνιδρυτής των εταιριών Zip2 και PayPal.

Ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες του, ο Elon Musk έχει επίσης οραματιστεί ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας με την ονομασία Hyperloop, έχει προτείνει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος με ηλεκτρική προώθηση, καθώς επίσης είναι και ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της εξερεύνησης και αποίκισης του πλανήτη Άρη.

Στα μέσα Ιανουαρίου του 2021, ο Elon Musk έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, εκθρονίζοντας τoν διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Τζεφ Μπέζος.

Η περιουσία του εκτιμάται ότι αγγίζει πλέον τα 203 δισ. δολάρια σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg’s Billionaires Index. Τον Μάρτιο του 2020, η περιουσία του Μασκ είχε εκτιμηθεί περίπου στα 24,6 δις δολ.

Οι συχνές αναρτήσεις του στο Twitter, οι οποίες οδήγησαν σε περισσότερες από μία αγωγές και μάλιστα οδήγησαν σε έρευνα από κυβερνητικές υπηρεσίες, αποτελούν βασικό στοιχείο της πλατφόρμας.

Στα γενέθλιά του, εμβαθύνουμε σε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές του Twitter που έχουν προκαλέσει συζητήσεις και έχουν επηρεάσει τις αγορές.

Ένα νέο νόμισμα για την Tesla

Σε μια κίνηση έκπληξη, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι οι πελάτες θα μπορούσαν να αγοράσουν οχήματα Tesla χρησιμοποιώντας Bitcoin. Η ανακοίνωση σηματοδότησε μια σημαντική αλλαγή στους τρόπους πληρωμής της Tesla, καθιστώντας την μια από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες που αποδέχονται ένα κρυπτονόμισμα ως νόμιμη μορφή πληρωμής.

 Αυτό το tweet προκάλεσε σημαντική συζήτηση σχετικά με τη βιωσιμότητα του Bitcoin ως νόμισμα και επηρέασε την αξία του Bitcoin στην αγορά. Ωστόσο, μόλις μήνες αργότερα ο Musk ανακοίνωνε ότι η εταιρεία σταματούσε την αποδοχή πληρωμών Bitcoin λόγω ανησυχιών για το κλίμα. 

Dogecoin για εμπορεύματα Tesla

Χωρίς να περιορίζει το ενδιαφέρον του στο Bitcoin, ο Musk επέκτεινε το ρεπερτόριο κρυπτονομισμάτων της Tesla για να συμπεριλάβει το Dogecoin. Ένα tweet που ανήγγειλε την αποδοχή του Dogecoin ως πληρωμή για τα εμπορεύματα της Tesla ήταν μια σημαντική υποστήριξη για το κρυπτονόμισμα meme, που οδήγησε σε άνοδο της αξίας του Dogecoin. 

H διαφωνία με τον Μπέρνι Σάντερς

Σε μια μάλλον αιχμηρή ανταλλαγή, ο Elon Musk αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του γερουσιαστή Bernie Sanders ότι οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιο των φόρων που τους αναλογούν. Αυτό το tweet, που χαρακτηρίστηκε από τον προκλητικό του τόνο, οδήγησε σε πτώση των μετοχών της Tesla, αποδεικνύοντας την επιρροή του Μασκ στη μετοχή της εταιρείας του.

Προκαλώντας το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ

Απαντώντας στον ισχυρισμό του ΟΗΕ ότι 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν να λύσουν την πείνα στον κόσμο, ο Musk προκάλεσε την οργάνωση να παράσχει ένα διαφανές σχέδιο που να περιγράφει λεπτομερώς πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα. Δεσμεύτηκε να δωρίσει το ποσό εάν ο ΟΗΕ μπορούσε να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του. 

Baby Shark Boost

Όταν ο Μασκ έκανε tweet σχετικά με τo viral παιδικό τραγούδι “Baby Shark”, οδήγησε σε άνοδο 10% στη μετοχή της Samsung Publishing, ενός μεγάλου επενδυτή στην εταιρεία πίσω από το δημοφιλές παιδικό τραγούδι. Αυτό το περιστατικό έδειξε την ευρεία επιρροή του Μασκ, επηρεάζοντας ακόμη και φαινομενικά άσχετες αγορές με ένα μόνο tweet.

Διαμάχη με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Η αντιπαλότητα του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έγινε viral γεγονός όταν προκάλεσε τον Ζάκερμπεργκ σε μια μάχη στο κλουβί. Αν και ξεκίνησε με αστεία, η κόντρα μετατράπηκε σε δώρο δημοσιότητας για τον επερχόμενο αντίπαλο του Meta στο Twitter.

Βάζοντας ξανά την κοκαΐνη στην Coca cola

Μετά την απίστευτη αγορά του Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, που περιελάμβανε τη δική του σύντομη σειρά νομικών προβλημάτων, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε αστειευόμενος ότι θα αγόραζε την Coca Cola Company. Ο Μασκ αστειεύτηκε ότι θα επαναφέρει ένα από τα συστατικά της αρχικής συνταγής, τα φύλλα του φυτού κόκας, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της κοκαΐνης. Το tweet έγινε ένα από τα tweets με τα περισσότερα like στην πλατφόρμα. 

Ζήτησε από τους επικριτές να παραμείνουν στο Twitter 

Λίγες μέρες πριν το συμβούλιο του Twitter αποδεχτεί τη συμφωνία εξαγοράς του, ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX δημοσίευσε στο Twitter ζητώντας από τους επικριτές του να παραμείνουν στην πλατφόρμα. 

Νεότερα Άρθρα

Το αφιέρωμα της «Finos Film» στην Μαίρη Αρώνη- Ποια ήταν η «Πάστα Φλώρα» που γεννήθηκε σαν σήμερα

HerNews ka

GNTM: Who is who της μεγάλης νικήτριας Αλεξίας Τράικο

Her News b

Elsa Peretti: Έφυγε από τη ζωή η θρυλική σχεδιάστρια κοσμημάτων

Her News