HerNews.gr
Beauty

Μυρωδιά & Μαλλιά: 5 τρόποι για να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα

μαλλιά

Η μυρωδιά των μαλλιών είναι κάτι που απασχολεί πολύ κόσμο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που αγχώνονται μη μυρίζουν άσχημα τα μαλλιά τους ή για το πώς θα διατηρήσουν μια όμορφη μυρωδιά στα μαλλιά τους όλη μέρα.

Γνωρίζετε καλά πως αν θέλετε να μυρίζετε όμορφα, η προσωπική σας ρουτίνα υγιεινής είναι το κλειδί, για παράδειγμα, η τοποθέτηση του αγαπημένου σας αρώματος ή το ντουζ μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά στο να μυρίζετε υπέροχα και να είστε καθαροί.

Τα μαλλιά σας έχουν το δικό τους άρωμα, που αντικατοπτρίζει τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, το πόσο πρόσφατα τα πλύνατε και διάφορους  άλλους, κυρίως, περιβαλλοντικούς παράγοντες. Οι λόγοι που μπορεί να ενισχύσουν την καλή μυρωδιά των μαλλιών σας και του σώματός σας μπορεί να διαφέρουν. Έτσι, καλό είναι να ακολουθήσετε τους 5 παρακάτω τρόπους, αν θέλετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα.

Μυρωδιά & Μαλλιά: 5 τρόποι για να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα
Αν ψάχνετε να τονώσετε τη μυρωδιά των μαλλιών σας, δοκιμάστε να εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησής σας κάποιο αρωματικό λάδι περιποίησης. Τα αιθέρια έλαια μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας να μυρίζουν υπέροχα και είναι ένας υπέροχος τρόπος να αποκτήσετε υπέροχη μυρωδιά στα μαλλιά σας. Τα αιθέρια έλαια ταιριάζουν σε όλα τα μαλλιά και μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα αυτά τόσο στο τριχωτό της κεφαλής σας, όσο και σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και να επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει περισσότερο σε εσάς, τον τύπο του μαλλιού σας και τις ανάγκες που θέλετε να καλύψετε. Η Alfaparf Milano είναι η ιδανική επιλογή για εσάς αν ψάχνετε για προϊόντα που ενισχύουν τις ρίζες και όλο το μήκος των μαλλιών σας, τόσο όσον αφορά τη μυρωδιά των μαλλιών σας, όσο και λόγω των θρεπτικών συστατικών που υπάρχουν σε αυτά.

Ενώ θα πρέπει να αποφεύγετε το κάπνισμα για την υγεία σας γενικότερα, άλλος ένας παράγοντας που επιβαρύνει είναι η μυρωδιά των μαλλιών μας, καθώς ο καπνός μπορεί να αφήσει μια δυσοσμία στα μαλλιά. Εάν είστε καπνιστής, μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε πόσο έντονη είναι η μυρωδιά – και πόσο μπορεί να εισχωρήσει στα μαλλιά σας. Τα μαλλιά είναι εξαιρετικά απορροφητικά, επομένως είναι πολύ δύσκολο να βγει από τα μαλλιά οποιαδήποτε μυρωδιά, ειδικά ο καπνός. Έτσι, το να μη μυρίσουν τα μαλλιά σας, αν είστε καπνιστής είναι πραγματικά αδύνατό.

Aν και  το σαμπουάν και το conditioner μένουν για λίγο στα μαλλιά και μετά ξεπλένονται, τα προϊόντα styling όπως η μους, το τζελ και άλλα, δεν χρειάζονται ξέβγαλμα και παραμένουν στα μαλλιά, ενισχύοντας την καλή μυρωδιά των μαλλιών μας. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε άρωμα υπάρχει σε αυτά τα προϊόντα, θα παραμείνει στα μαλλιά σας μέχρι να τα πλύνετε. Αν θέλετε να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν όμορφα, αναζητήστε προϊόντα με πλούσιο άρωμα, ανάλογα με τις ανάγκες σας και με αυτό που ψάχνετε.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με το κάθε πότε πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας. Ορισμένα στρατόπεδα λένε να το κάνετε όσο πιο σπάνια γίνεται, ώστε να διατηρείτε ανέπαφα τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής σας, ενώ άλλα λένε να λούζεστε όσο πιο συχνά μπορείτε για να αποφύγετε τη δυσοσμία.

Καλή μυρωδιά λόγω λουσίματος

Εάν η προτεραιότητά σας είναι να κάνετε τα μαλλιά σας να μυρίζουν πολύ όμορφα κάθε μέρα, τότε είναι καλύτερο να τα λούζετε πιο συχνά. Το πλύσιμο των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής για την απομάκρυνση των ελαίων, της βρωμιάς και των βακτηρίων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της συσσώρευσης οσμής. Έτσι, αν βασικός σας στόχος είναι να μυρίζουν τα μαλλιά σας υπέροχα, τότε το συχνό λούσιμο μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα βοηθητικό.

Όσο για το πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας για να αποτρέψετε την άσχημη μυρωδιά, μπορεί να είναι λιγότερο συχνό από όσο νομίζετε. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι ένα καλό πρωτόκολλο για να διατηρήσετε τα μαλλιά υγιή και να μυρίζουν υπέροχα.

Πάνω απ’ όλα, είναι σημαντικό να είστε σίγουροι ότι δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας που να επιβαρύνει την υγεία και τη μυρωδιά των μαλλιών σας. Για παράδειγμα, η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα (έντονη πιτυρίδα) μπορεί να δημιουργεί άσχημη οσμή στα μαλλιά. Έτσι, εάν ανησυχείτε ότι τα μαλλιά σας μυρίζουν άσχημα λόγω ιατρικού προβλήματος, μη διστάσετε να κλείσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό ή τον δερματολόγο σας.

Μπορούν να σας βοηθήσουν να διακρίνετε τι συμβαίνει και να διορθώσετε το ίδιο το πρόβλημα αντί να καλύψετε προσωρινά την οσμή.

Πώς να κάνετε τα μαλλιά σας πιο πυκνά, σύμφωνα με τους ειδικούς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: Έκανε το πιο chic νυφικό μανικιούρ!

HerNewskl

Συμβουλές ομορφιάς για γυναίκες άνω των 40 ετών

Her News

Χριστίνα Μπόμπα: Αυτό είναι το αγαπημένο της concealer!

HerNewskl