HerNews.gr
Health

Το club των 5 π.μ: Λόγοι για να ξυπνάς πολύ νωρίς

Αν και δεν γίνεται μια μέρα να έχει 25 ώρες, είναι δυνατόν αν ξυπνάς πολύ νωρίς το πρωί, να εξασφαλίσεις τουλάχιστον 60 λεπτά παραπάνω, για να προλάβεις όλα όσα θέλεις να κάνεις.

Το club των 5 π.μ είναι ένα διεθνές μπεστ σέλερ του 2018 από τον Robin Sharma, έναν Καναδό συγγραφέα. Η μέθοδός του είναι απλή. Ξύπνα στις πέντε το πρωί και πέρασε την πρώτη ώρα της ημέρας εστιάζοντας στον εαυτό σου.

Όταν ξυπνάς νωρίς και απολαμβάνεις λίγο χρόνο με ηρεμία, θα σε βοηθήσει να προετοιμαστείς για την επιτυχία. Ενώ το να σηκώνεσαι τόσο νωρίς μπορεί να σου ακούγεται τρελό, η αλλαγή στο μοτίβο ύπνου μπορεί να σε κάνει να γίνεις πιο δημιουργική στην εργασία σου και γενικά στη ζωή σου.

Τι είναι το club των 5 π.μ;

Ο συγγραφέας έγραψε το βιβλίο με βάση την πρωινή του ρουτίνα. Πιο συγκεκριμένα, ξυπνάει στις 5 το πρωί και αφιερώνειτην πρώτη ώρα της ημέρας του στην άσκηση και την προσωπική του ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εγκέφαλός μας είναι πιο ήρεμος, συγκεντρωμένος και παραγωγικός όταν ξυπνάμε. Το να ξεκινάμε τη μέρα μας νωρίς και με μια ώρα αφιερωμένη στον εαυτό μας, μας βοηθά να ξεκινήσουμε με το δεξί πόδι, για να απολαύσουμε μια πιο ενεργητική και παραγωγική μέρα.

Επίσης μελέτες δείχνουν ότι όταν ξεκινάμε τη μέρα μας με θετική ψυχολογία, αυτή η καλή διάθεση μπορεί να μεταφερθεί και στο υπόλοιπο της ημέρας. Όταν ξυπνάς και βιάζεσαι να πας στη δουλειά, τότε αυτό το άγχος, πιθανόν να το νιώθεις όλη την ημέρα.

Οφέλη του να ξυπνάς στις 5 το πρωί

Όσα η μέρα κυλάει, τόσο λιγότερο παραγωγικοί γινόμαστε. Η διάθεσή μας αλλάζει, οι εργασίες φαίνονται πιο δύσκολες και αισθανόμαστε κουρασμένοι. Το να ξεκινάς νωρίς τη μέρα σου μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα αφιερώσεις τη συγκέντρωσή σου στις πιο σημαντικές εργασίες από νωρίς και θα ολοκληρώσεις περισσότερες προτού νιώσεις κούραση.

Επίσης τα άτομα που ξυπνούν νωρίς τείνουν να  κοιμούνται περισσότερο. Και ο καλύτερος ύπνος τις πιο πολλές φορές μεταφράζεται σε περισσότερη ενέργεια και βελτιωμένη διάθεση.

Η άσκηση συνήθως μειώνει τα επίπεδα στρες. Αν είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί, ξεκινάς τη μέρα σου νιώθοντας καλά. Και το να ξυπνάς στις 5 το πρωί σημαίνει ότι μπορείς να αφιερώσεις χρόνο για λίγες διατάσεις, ένα γρήγορο ντους κι ένα καλό πρωινό. Επιπλέον, το να κατευθυνθείς στη δουλειά πριν την ώρα αιχμής μειώνει το άγχος και σου επιτρέπει να απολαύσεις τις πρωινές σου μετακινήσεις.

Βέβαια το να αλλάξεις ολόκληρη τη ρουτίνα της ημέρας σου δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Όταν βλέπεις όμως τα οφέλη, μπορεί να αισθανθείς περισσότερο κίνητρο να αλλάξεις μερικές συνήθειές σου.

Βελτιώστε την ευεξία σας μέσω του ύπνου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρωινό Γεύμα: Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα υγιεινό πρωινό;

Her News b

Γιατί θέλω να ουρήσω την ώρα που κοιμάμαι

Her News b

Τριχόπτωση το φθινόπωρο: Είναι φυσιολογικό ή πρέπει να ανησυχείς;

HerNews ka