HerNews.gr
Health

Πώς θα χάσετε βάρος μετά τον τοκετό;

Εάν έχετε γεννήσει πρόσφατα, μπορεί να ανυπομονείτε να χάσετε λίγο από αυτό το βάρος που πήρατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Τα καλά νέα είναι ότι με καλή διατροφή, άσκηση και λίγη υπομονή, μπορείτε να χάσετε τα περισσότερα κιλά.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για το πώς να χάσετε βάρος με ασφάλεια μετά την απόκτηση ενός μωρού και πόσο καιρό μπορεί να σας πάρει.

Πόσος χρόνος θα πάρει για να επανέλθετε σε φόρμα;

Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να χάσετε έως 9 κιλά τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό. Κατά μέσο όρο, οι νέες μητέρες χάνουν περίπου 6 κιλά, λόγω του βάρους του μωρού, του αμνιακού υγρού και του πλακούντα όταν γεννήσουν. Την εβδομάδα μετά τον τοκετό, πιθανότατα θα χάσετε περισσότερα κιλά καθώς θα χάσετε κι άλλα υγρά που κατακρατούνται.

Αν και θα παρατηρήσετε ότι το βάρος σας πέφτει πολύ γρήγορα αρχικά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η ζυγαριά φαίνεται να έχει κολλήσει. Θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να μετατοπιστεί το λίπος που αποκτήσατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μπορεί να χρειαστούν περίπου 6 έως 12 μήνες για να πλησιάσετε το βάρος σας πριν την εγκυμοσύνη. Η απώλεια ενός έως δύο κιλών την εβδομάδα είναι αυτό που οι ειδικοί συνιστούν ως υγιές για τις περισσότερες γυναίκες.

Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει και να θεραπευτεί μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, οπότε προσπαθήστε να μην βιαστείτε. 

Συμβουλές για την απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη

Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να αποφύγετε δίαιτες με δραστικούς περιορισμούς θερμίδων. Το σώμα σας χρειάζεται την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά από την υγιεινή τροφή για να ανακάμψει.

Εστιάστε στη μείωση των μερίδων και στην αποφυγή γευμάτων και σνακ με ζάχαρη, για να χάσετε πιο γρήγορα βάρος.

Εάν τρώτε αρκετά καλά, αλλά εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να διώξετε αυτά τα τελευταία κιλά, οι ειδικοί συνιστούν να περιορίσετε οποιαδήποτε από αυτές τις επιπλέον λιχουδιές που μπαίνουν κρυφά στη διατροφή σας, όπως τηγανητά και αναψυκτικά.

Η άσκηση, όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή, μπορεί να σας βοηθήσει να επανέλθετε σε φόρμα. Επίσης ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας, βελτιώνει τη διάθεσή σας, μειώνει το άγχος και σας βοηθά να μείνετε σε φόρμα.

Βέβαια, δεν χρειάζεται να βιαστείτε να επιστρέψετε στην άσκηση. Απλώς ακούστε το σώμα σας και προχωρήστε σταδιακά σε πιο απαιτητικές προπονήσεις.

Βότανα για κοινά προβλήματα υγείας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Προσωπικός Γιατρός: Προς υλοποίηση το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Her News

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να καταναλώσετε φρούτα

HerNews ka

Περίοδος: Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που έχει καθυστερήσει;

HerNewskl