HerNews.gr
Fitness

Fitness μετά τα 40: Εύκολες ασκήσεις για την εμμηνόπαυση

Κάθε γυναίκα μετά τα 40 βιώνει διαφορετικά την εμμηνόπαυση. Για κάποιες, τα συμπτώματα είναι ήπια και περνούν γρήγορα. Για άλλες, είναι μια έκρηξη εξάψεων και εναλλαγών της διάθεσης. Όταν μπείτε στην εμμηνόπαυση, οι ωοθήκες σας σταματούν να παράγουν οιστρογόνα, τα οποία δεν προκαλούν μόνο συμπτώματα όπως άγχος, διαταραχές ύπνου και ομίχλη του εγκεφάλου. Αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και οστεοπόρωσης. Η πτώση των οιστρογόνων σχετίζεται επίσης με αύξηση της “κακής” χοληστερόλης. 

Συμπτώματα εμμηνόπαυσης

Οι ακανόνιστες περίοδοι, ο ιδρώτας το βράδυ και η έλλειψη ενέργειας, είναι κοινά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Επίσης το άγχος, οι αλλαγές σε δέρμα ή μαλλιά, με ξηρότητα και αραίωση, αντίστοιχα, μπορεί να παρουσιαστούν σε μια γυναίκα μετά τα 40.

Αυτές οι αλλαγές στην εμμηνόπαυση μπορεί να δυσκολέψουν ορισμένες γυναίκες να τηρήσουν μια ρουτίνα άσκησης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γυμνάζεστε, για να βοηθήσετε να μετριαστούν ορισμένες από τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης. Εξετάστε τις παρακάτω εναλλακτικές προπόνησης και τα οφέλη τους.

Εύκολες ασκήσεις για γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση

Η αερόβια άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Το γρήγορο περπάτημα, το τρέξιμο, η ποδηλασία και το κολύμπι, είναι όλες καλές επιλογές. Ξεκινήστε με 10 λεπτά κάθε μέρα ως αρχάρια και σταδιακά αυξήστε την ένταση και τη διάρκεια.

Η γιόγκα και ο διαλογισμός είναι τεχνικές χαλάρωσης, που βοηθάνε γενικά τις γυναίκες και ειδικά μετά τα 40, που ερχόμαστε αντιμέτωπες με την εμμηνόπαυση.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης σε τακτική βάση μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε σωματικό λίπος, να χτίσετε τους μύες σας και να κάψετε θερμίδες πιο αποτελεσματικά.

Επιλέξτε τα κατάλληλα βαράκια για εσάς και κάντε περίπου 12 επαναλήψεις. Καθώς αποκτάτε δύναμη, αυξάνετε σταδιακά το βάρος ή το επίπεδο αντίστασης.

Οι διατάσεις είναι πολύ σημαντικές και απαραίτητες, σε κάθε ηλικία. Μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο ευέλικτες. Αφιερώστε χρόνο μετά από κάθε προπόνηση για να τεντώσετε τους μύες σας ενώ είναι ζεστοί και ευαίσθητοι. Έτσι, θα αποφύγετε και πιθανούς τραυματισμούς.

Οι ασκήσεις ισορροπίας ενισχύουν τη σταθερότητα και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των πτώσεων. Απλές δραστηριότητες όπως το να στέκεστε στο ένα πόδι, ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας μπορούν να σας βοηθήσουν. 

Γυμναστική: Σε πόσο χρόνο θα δείτε αποτελέσματα;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνετή διατροφή στις γιορτές: Υγιεινές επιλογές για νόστιμα γεύματα

HerNews ka

Πόσες θερμίδες καις με το κολύμπι;

Her News

Pilates: Η καλύτερη γυμναστική για το σώμα σου

Her News