HerNews.gr
Παιδί

Μητρότητα: Οι πιο σημαντικές στιγμές στον πρώτο χρόνο

Ο πρώτος χρόνος που βιώνετε την μητρότητα, χαρακτηρίζεται από πολλές πρωτιές και ορόσημα που αν δεν σημειώσετε, είναι πιθανό να ξεχάσετε. Με τα κινητά, φαίνεται ότι ο αριθμός των φωτογραφιών που θα έχουν τα παιδιά μας από τη ζωή τους είναι σημαντικά υψηλότερος από τον αριθμό των άλλων γενιών.

Οι ημερομηνίες σημαντικών γεγονότων, όπως το πότε περπάτησε για πρώτη φορά το μωράκι σας και τα συναισθήματα που νιώθετε είναι μοναδικά. Εδώ μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές από τις πρωτιές που θα ζήσετε όταν θα γίνετε μαμά.

Η πρώτη επαφή με το μωρό

Μετά από 9 μήνες που ήσασταν έγκυος, τώρα επιτέλους κρατάτε το μωρό σας, στην αγκαλιά σας. Και στο μυαλό σας έρχονται ξανά οι σκέψεις και τα συναισθήματα που είχατε νιώσει, όσο ήταν στην κοιλιά σας και τώρα αποκτούν μια άλλη μαγική αξία.

Το πρώτο του (αληθινό) γέλιο

Ναι, μπορείτε να το αναγνωρίσετε! Είναι αυτό το αθώο, καθαρό, ειλικρινές γέλιο που σας απευθύνει το μωρό σας. Όταν το μωράκι σας γελάσει για πρώτη φορά θα νιώσετε πράγματι ότι η μητρότητα είναι το πιο μαγικό πράγμα που σας έχει συμβεί.

Η πρώτη φορά που το μωρό σας αναγνωρίζει

Είναι αυτή η υπέροχη πρώτη φορά που σας ψάχνει με το βλέμμα του, που καρφώνει τα μάτια του πάνω σας, που ανταποκρίνεται στο χάδι σας και αντιδρά στο φιλί σας. 

Το πρώτο του φιλί

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το πρώτο φιλί από το μωρό σας. Μπορεί να είναι λίγα σαλάκια που θα αφήσει στο χέρι σας ή απλώς να σας γλείψει. Αλλά και πάλι είναι ένα μωρουδίστικό φιλί. Και το μόνο που θα θέλετε είναι να το φιλάτε συνεχώς. 

Η πρώτη φορά που το μωρό λέει τη λέξη «μαμά»

Σίγουρα τόσα χρόνια θα είχατε πολλές προσφωνήσεις και τίτλους στην προσωπική και επαγγελματική ζωή σας. Όμως όταν σας φωνάζει το παιδί σας για πρώτη φορά «μαμά», αυτό είναι ότι πιο συγκλονιστικό θα ακούσετε.

Σημάδια ότι είσαι έτοιμη να γίνεις μαμά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

“Best Start” By Φαιναρέτη – Ένα app υποστήριξης για τις νέες μητέρες!

Her News

Η Dior κυκλοφόρησε την πιο «ακριβή» σειρά περιποίησης δέρματος για μωρά

HerNews ka

Παιδί: Τι να κάνω αν έχει αδυναμία στον άλλο γονιό;

Her News b