HerNews.gr
Beauty

Είναι πράγματι κακό να κοιμάστε με μακιγιάζ;

Όλες οι γυναίκες θα έχει τύχει μερικές φορές να έχουμε κοιμηθεί με μακιγιάζ. Είτε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, είτε μετά από μια βραδινή έξοδο, θα έχει συμβεί σε όλες. Είναι επίσης πολύ συνηθισμένο να ακούς ότι είναι κακό να κοιμάσαι με το μακιγιάζ, αλλά πόση ζημιά μπορεί να κάνει ακριβώς;

Δημιουργούνται ρυτίδες

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ακούσει για τις ελεύθερες ρίζες, που μπορούν να προκαλέσουν πρόωρες ρυτίδες. Αλλά αυτό που πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν είναι ότι ο ύπνος με μακιγιάζ μπορεί να ενισχύσει την έκθεση στις ελεύθερες ρίζες, γεγονός που σας θέτει σε υψηλότερο κίνδυνο γήρανσης του δέρματος.

Δημιουργείται θαμπό δέρμα

Όταν δεν κάνετε καθαρισμό πριν τον ύπνο, είναι σαν να αφήνετε μια μάσκα από νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματός σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα φαίνεστε φρέσκια και λαμπερή. Αντίθετα, θα φαίνεστε μεγαλύτερη και με θαμπό δέρμα.

Αναπτύσσονται περισσότερα μαύρα στίγματα

Το μεγαλύτερο έναυσμα για τα μαύρα στίγματα είναι ο ύπνος με μακιγιάζ. Όταν το δέρμα σας είναι φραγμένο δεν μπορεί να «αναπνεύσει» και να ανανεωθεί. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι να δημιουργούνται μαύρα στίγματα.

Προκαλείται ξηροδερμία

Όλες αγαπάμε την ενυδατική μας κρέμα, αλλά ξέρατε ότι όταν κοιμάστε με το μακιγιάζ σας και μετά βάζετε ενυδατική κρέμα, η κρέμα δεν μπορεί να περάσει σωστά στο δέρμα σας; Το μακιγιάζ σας είναι βασικά ένα φράγμα που δεν αφήνει την ενυδατική κρέμα να απορροφηθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα σας να είναι πολύ πιο ξηρό από όσο θα έπρεπε. Το ξηρό δέρμα οδηγεί επίσης σε ρυτίδες.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί σίγουρα δεν πρέπει να κοιμάστε με μακιγιάζ. Είναι σημαντικό να φροντίζουμε το δέρμα μας, όσο κουρασμένες κι αν είμαστε.

Αλλαγές που συμβαίνουν στο δέρμα το καλοκαίρι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Zendaya: Με ανανεωμένο look & «αέρα» νύφης στην πρεμιέρα του Challengers στο Παρίσι

HerNews ka

Brow lamination: Η τάση στα φρύδια που ξεκίνησε στην καραντίνα

Her News b

Barbie bangs: Το επόμενο μεγάλο trend στα κουρέματα για το φθινόπωρο 2023

HerNewskl