HerNews.gr
Σχέσεις

Πώς να φλερτάρετε, σύμφωνα με τους ειδικούς

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεται γενικά, το να μάθετε πώς να φλερτάρετε δεν σημαίνει να μάθετε ένα σωρό συγκεκριμένες τεχνικές. Το φλερτ δεν είναι επιστήμη και όταν προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό, χάνουμε όλα τα πράγματα που κάνουν το φλερτ διασκεδαστικό και επιτυχημένο. 

Αν αναρωτιέστε πώς να γίνετε καλύτερες στο φλερτ, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κατανοήσετε πραγματικά τι είναι το φλερτ και γιατί το κάνουμε εξαρχής. Από εκεί και πέρα, θα είναι πιο εύκολο να καταλάβετε πώς να φλερτάρετε με έναν τρόπο που πραγματικά σας φαίνεται φυσικός.

Τι είναι το φλερτ;

Με την επιστημονική έννοια, το φλερτ θεωρείται ως μια διαδικασία σηματοδότησης σεξουαλικού ενδιαφέροντος για την προσέλκυση ενός πιθανού συντρόφου. Μπορεί να περιλαμβάνει συγκεκριμένες χειρονομίες, γλώσσα του σώματος και άμεσες ή έμμεσες πρωτοβουλίες.

Ένας πιο σύγχρονος, ανθρώπινος ορισμός του φλερτ όπως λειτουργεί στην κουλτούρα μας σήμερα θα ήταν να το θεωρήσουμε απλώς ως οποιαδήποτε μέθοδο που χρησιμοποιείτε για να υποδείξετε σε κάποιον ότι τον βρίσκετε ενδιαφέρον και θέλετε να ασχοληθείτε περαιτέρω μαζί του.

Είναι συχνά μια διασκεδαστική, χαλαρή δραστηριότητα, αν και μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια πρόσκληση για σύνδεση σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το φλερτ είναι ιδανικό και για τους δύο ανθρώπους, εάν τα συναισθήματα είναι αμοιβαία. 

Ενώ οι άνθρωποι συχνά συνδέουν το φλερτ με το να δείχνετε ότι θέλετε να βγείτε ραντεβού ή να κάνετε σεξ, έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι φλερτάρουν για διάφορους λόγους. Μπορεί να θέλουν να δουν αν αρέσουν ή απλά για να τονώσουν λίγο τη διάθεσή τους.

Πώς να φλερτάρετε εύκολα

Οι ειδικοί προτείνουν να κοιτάξετε έντονα τον άντρα που σας ενδιαφέρει και μετά να κοιτάξετε κάπου αλλού. Αυτό είναι καλό να το κάνετε τρεις φορές για να τραβήξετε την προσοχή κάποιου. Η διατήρηση υπερβολικής οπτικής επαφής είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν φλερτάρουν.

Επίσης μην κοιτάτε μόνο τα μάτια, αλλά δώστε λίγη προσοχή και στο στόμα του ανθρώπου που σας αρέσει. Μην το παρακάνετε όμως, γιατί μπορεί να τον κάνετε να αισθανθεί άβολα.

Το μυστικό για να φλερτάρετε σωστά, είναι να δείξετε με μια φράση ή με ένα  «τυχαίο» άγγιγμα ή ένα μικρό πείραγμα ότι ενδιαφέρεστε. Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται για φλερτ, ισχύει το “less is more. Δώστε δηλαδή μικρά δείγματα και πιστέψτε μας το μήνυμα θα ληφθεί.

Φλερτάρετε αρκετά για να τον κάνετε να αναρωτηθεί αν ενδιαφέρεστε ή όχι. Η αβεβαιότητα θα τον κάνει να σκεφτεί και θα τον αφήσει να θέλει να μάθει περισσότερα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι συνήθειες που έχουν μόνο τα ευτυχισμένα ζευγάρια

Her News

Σχέση: 3 σημάδια που δείχνουν ότι σε κερατώνει

Her News b

Honeymoon phase: Τα 5 στάδια που περνάει μια σχέση στην αρχή της

HerNewskl