HerNews.gr
Health

Πόσο υγιεινό είναι το ποπ κορν;

Αν και συνήθως θεωρείται παραδοσιακό σνακ όταν βλέπουμε μια ταινία, το ποπ κορν θεωρείται επίσης γενικά μια καλή επιλογή για σνακ, όταν θέλουμε να τσιμπήσουμε κάτι. Είναι όμως πραγματικά υγιεινό; Η σύντομη απάντηση είναι ότι μπορεί να είναι.

Το ποπ κορν έχει μερικά οφέλη για την υγεία, όπως ότι μας παρέχει ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα. Υπάρχουν επίσης άλλα συστατικά που μπορεί να προσθέσουν θρεπτική αξία σε αυτό το σνακ, όπως το λάδι που χρησιμοποιούμε ή πρόσθετα καρυκεύματα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Οφέλη για την υγεία

Το καλαμπόκι είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι μια σημαντική πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Το καλαμπόκι συγκεκριμένα περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνη Α.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι επίσης χορταστικά, σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα δημητριακά, στα οποία έχουν αφαιρεθεί οι φυτικές ίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους.

Έρευνα έχει δείξει ότι η πρόσληψη δημητριακών ολικής αλέσεως συνδέεται με λιγότερες φλεγμονές και χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη και υψηλή πίεση.

Η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως έχει συνδεθεί ακόμη και με χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και λιγότερο λίπος στην κοιλιά.

Είναι υγιεινό το ποπ κορν;

Το ποπ κορν, στη βασική του μορφή, μπορεί να είναι υγιεινό από μόνο του. Αλλά χρειάζεται προσοχή στο πόσο θα φάτε. Επίσης, το έξτρα αλάτι μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών.

Όταν επιλέγετε μια μάρκα συσκευασμένου ποπ κορν, προσέξτε το λάδι που αναφέρεται στα συστατικά. Κατά την παρασκευή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά έλαια, συμπεριλαμβανομένων ελαίων που περιέχουν μονοακόρεστα λίπη, που θεωρούνται υγιή λίπη.

Δώστε προσοχή στα καρυκεύματα

Διάφορα καρυκεύματα και γαρνιτούρες χρησιμοποιούνται επίσης για να αρωματίσουν το ποπ κορν. Στα συσκευασμένα ποπ κορν, τα καρυκεύματα μπορεί να είναι απλά όπως θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Άλλα συστατικά μπορεί να περιλαμβάνουν συμβατικά γαλακτοκομικά συστατικά, όπως βούτυρο και τυρί. 

Ωστόσο, εάν φτιάχνετε μόνες σας, όμως μπορείτε να γίνετε δημιουργικές και να προσθέσετε σπόρους, κουρκουμά ή και κανέλα.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγει μια μέλλουσα μαμά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βιταμίνη D: Αυτά είναι τα οφέλη της στον οργανισμό μας

Her News b

Το φαγητό το βράδυ αυξάνει την πιθανότητα κατάθλιψης και άγχους

Her News

Πως οι εφιάλτες των ηλικιωμένων μπορεί ν’ αποτελούν ένδειξη για Πάρκινσον

Her News