HerNews.gr
Ταξίδια

Σκόπελος: Ένας επίγειος παράδεισος για ήρεμες διακοπές

Η Σκόπελος ανήκει στις Σποράδες και πραγματικά είναι ένα πολύ όμορφο νησί, με καταπράσινα τοπία και μοναδικές παραλίες. Είναι ιδανικός προορισμός αν θέλεις να κάνεις ήρεμες διακοπές και προτιμάται από οικογένειες και ζευγάρια.

Η Χώρα της Σκοπέλου χαρακτηρίζεται από τα ανηφορικά λιθόστρωτα δρομάκια της. Σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς από κοντά το Ενετικό Κάστρο που χτίστηκε το 13ο αιώνα. Στο νησί κυριαρχούν τα λευκά σπίτια με τις βουκαμβίλιες.

Από εδώ, απολαύστε την πανοραμική θέα στα νερά του Αιγαίου. Στο κάτω μέρος της πόλης, θα βρείτε γραφικές ταβέρνες, καταστήματα και εστιατόρια που πλαισιώνουν το λιμάνι. Στο δρόμο σας προς τα κάτω, σταματήστε στο Μουσείο Λαογραφίας.

Οι παραλίες στην Σκόπελο

Χάρη στις ρηχά νερά της, η Σκόπελος αποτελεί δημοφιλή προορισμό για οικογένειες με μικρά παιδιά. Σας προτείνουμε να πάτε για μπάνιο στην παραλία Λιμνονάρι. Μπορεί να έχει λίγο πιο δύσκολη πρόσβαση, αλλά  η θέα και τα γαλάζια νερά θα σας αποζημιώσουν.Αν ψάχνετε για την πιο αμμώδη παραλία του νησιού, με πολλές ανέσεις, τότε η Καστάνη είναι ιδανική επιλογή για εσάς. Τα νερά είναι καθαρά και η άμμος είναι συνήθως ψιλή με μικροσκοπικά βότσαλα γύρω από την ακτή. Το  βράδυ, η παραλία ζωντανεύει με μουσικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται το καλοκαίρι.

Αυτή η παραλία λέγεται ότι είναι η καλύτερη του νησιού. Για να την χαρείτε όμως θα λέγαμε να πάτε εκεί πρωί πρωί το πολύ μέχρι τις 10, γιατί μετά επικρατεί πανικός από τον κόσμο. Προσέξτε βέβαια γιατί τα νερά εδώ είναι αρκετά βαθιά. Μια ακόμη παραλία που έχει καταγάλανα νερά και μικρό βότσαλο είναι η Πάνορμος. Επίσης η παραλία Μηλιά χαρακτηρίζεται από πολλούς ως επίγειος παράδεισος. Σίγουρα οπότε επιβάλλεται να την επισκεφτείτε.

Παραδοσιακή κουζίνα

Η Σκοπελίτικη παραδοσιακή κουζίνα φημίζεται για τα δαμάσκηνά της, τα οποία παράγει τους τελευταίους δύο αιώνες. Εδώ θα βρείτε δαμάσκηνα ως γλυκά του κουταλιού, συνοδευτικά σε πιάτα με κρέας, αποξηραμένα και φυσικά σε μαρμελάδες. Τα δαμάσκηνα είναι γνωστά ως «κορόμηλα» στο νησί κι αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα μαύρα και τα κόκκινα.

Η Σκόπελος παράγει και ελαιόλαδο από τις υπέροχες ελιές καλαμών του νησιού. Αν πάτε διακοπές μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και την παραδοσιακή στριφτή τυρόπιτα με μυζήθρα και τραγανό φύλλο, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν στο νησί!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς είναι να ζεις μέσα στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου;

Her News

James Bond: Στην Ερμιονίδα τα γυρίσματα της νέας ταινίας!

Her News b

Solo Travelling: Πως θα σου αλλάξει την ζωή

Her News b