HerNews.gr
Ταξίδια

Πώς είναι να ζεις μέσα στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου;

Είτε πρόκειται για την εκπληκτική θέα που προσφέρει, είτε για το γεγονός ότι κατέχει το ρεκόρ ως το ψηλότερο κτίριο στη Γη, το πανύψηλο Burj Khalifa έχει γίνει ένα ανεπίσημο 8ο Θαύμα του Κόσμου.

Εκτός από το ρεκόρ ως το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο στα 2.716 πόδια και 6 ίντσες, το κτίριο κατέχει πολλά άλλα ρεκόρ, όπως το να έχει τους περισσότερους ορόφους (συνολικά 163 ορόφους) και το υψηλότερο υπαίθριο κατάστρωμα παρατήρησης στον κόσμο. 

Το κτίριο στεγάζει 900 κατοικίες, κατανεμημένες στα Επίπεδα 19 με 108. Υπάρχουν στούντιο που κοστίζουν περίπου 500 χιλιάδες ευρώ και διαμερίσματα των τεσσάρων ή πέντε υπνοδωματίων που διατίθενται για 250 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου

Εκτός από τα κορυφαία διαμερίσματα, οι κάτοικοι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις ανέσεις που προσφέρει το κτίριο, όπως βιβλιοθήκη, παντοπωλείο και τέσσερις πισίνες σε διαφορετικά επίπεδα. Η πισίνα που βρίσκεται στο 76ο επίπεδο κατείχε το ρεκόρ για την υψηλότερη πισίνα στον κόσμο. Υπάρχει επίσης το The Club. Πρόκειται για ένα τετραώροφο κέντρο υγείας κι ευεξίας με υπηρεσίες σπα, δύο γυμναστήρια και μια πισίνα στον τελευταίο όροφο.

Όταν τελειώσετε με την περιποίηση σας, μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα από ψηλά από τα λόμπι που βρίσκονται στα επίπεδα 43, 76 και 123. Λέγεται ότι όταν η παλίρροια είναι χαμηλή και ο ουρανός είναι καθαρός, θα μπορείτε να δείτε τις ακτές του Ιράν (που βρίσκονται 153 χιλιόμετρα μακριά) από το κατάστρωμα παρατήρησης.

Το εστιατόριο Atmosphere, στο 122ο Επίπεδο ήταν το υψηλότερο εστιατόριο στον κόσμο σε ένα κτίριο, αλλά ξεπεράστηκε από ένα εστιατόριο στην Κίνα. Υπάρχει επίσης το The Lounge στο 154ο επίπεδο. Εδώ φιλοξενείται το υψηλότερο μπαρ/lounge στον κόσμο, που υπάρχει σε κτίριο.

Τι γίνεται αν είστε επισκέπτης και όχι κάτοικος του κτιρίου; Μην ανησυχείτε, το Burj Khalifa έχει κάτι και για εσάς. Τα Επίπεδα 1 με 8 φιλοξενούν το Armani Hotel. Το ξενοδοχείο αυτό διαθέτει 160 δωμάτια. Προσφέρει στους επισκέπτες του πολλές ανέσεις όπως πισίνα, μια βιβλιοθήκη, γυμναστήριο και 24/7 υπηρεσίες δωματίου.

Τα επίπεδα 9 με 16 έχουν 144 σουίτες, γνωστές ως Armani Residences. Στην ουσία είναι διαμερίσματα ενός έως δύο υπνοδωματίων που έχουν σχεδιαστεί προσωπικά από τον Giorgio Armani.

Επίσης δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς να πάτε σε όλα αυτά τα συναρπαστικά επίπεδα. Υπάρχει φυσικά ανελκυστήρας, ο οποίος, αναπάντεχα, κατέχει το ρεκόρ ως ο ψηλότερος ανελκυστήρας σε ένα κτίριο. Μάλιστα μπορεί να ανέβει 1.654 πόδια σε μία μόνο ανάβαση.

Πώς είναι να μένεις στο πιο βαθύ ξενοδοχείο του κόσμου;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σύρος: Η καθαρή ομορφιά και η πλούσια παράδοση του νησιού

HerNews ka

Τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια της Ελλάδας

HerNews ka

North Evia – Samos Pass: Έρχονται νέα voucher των150 και 300 ευρώ – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Her News