HerNews.gr
Beauty

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποτρίχωση με κερί το καλοκαίρι

Αποτρίχωση Με Κερί Το Καλοκαίρι

Για να κάνετε αποτρίχωση με κερί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, υπάρχουν μερικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποτρίχωση με κερί το καλοκαίρι

Είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη στιγμή για να κάνετε αποτρίχωση με κερί. Αποφύγετε να το κάνετε μετά από ένα μπάνιο ή κολύμπι στη θάλασσα, καθώς η υγρασία μπορεί να δυσκολέψει την πρόσφυση του κεριού στην τρίχα και να μειώσει την αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης. Αναμένετε τουλάχιστον μερικές ώρες μετά το μπάνιο για να εξασφαλίσετε ξηρό δέρμα.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποτρίχωση με κερί το καλοκαίρι

Επίσης, πριν από την αποτρίχωση, καθαρίστε καλά την περιοχή που θα γίνει η αποτρίχωση. Αφαιρέστε οποιαδήποτε λιπαρότητα, κρέμες ή λάδια από την επιδερμίδα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση μιας απολυμαντικής λοσιόν, αλκοολούχου σαπουνιού ή ακόμη και απλού νερού και σαπουνιού. Στη συνέχεια, στεγνώστε καλά την περιοχή.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποτρίχωση με κερί το καλοκαίρι

Για να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα με την αποτρίχωση με κερί, η τρίχα πρέπει να έχει το κατάλληλο μήκος. Γενικά, η τρίχα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,5 έως 1 εκατοστό μακριά για να μπορεί το κερί να την πιάσει και να αφαιρέσει αποτελεσματικά τη ρίζα. Αν η τρίχα είναι πολύ μικρή, μπορεί να μην την αποτριχώσετε καλά, ενώ αν είναι πολύ μακριά, μπορεί να είναι πιο επώδυνη η διαδικασία. Κατάλληλο μήκος είναι αυτό που επιτρέπει στο κερί να κρατήσει την τρίχα και να την απομακρύνει εύκολα.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε τη σωστή τεχνική αποτρίχωσης με κερί για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Κρατήστε το κερί σε γωνία περίπου 45 μοιρών και εφαρμόστε το στην περιοχή από την οποία θέλετε να αφαιρέσετε την τρίχα. Στη συνέχεια, πιέστε το κερί στην επιδερμίδα και τραβήξτε το απότομα αντίθετα με την κατεύθυνση της ανάπτυξης της τρίχας.

Οι διαφορές ανάμεσα σε κρέμα ημέρας και νύχτας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μανικιούρ: Οι 10 καλοκαιρινές τάσεις

Her News b

Hailey Bieber: Τόλμησε το πιο παρεξηγημένο μανικιούρ για το καλοκαίρι

HerNewskl

Tinkerbell bun: Ο κότσος που λατρεύει η Lily Collins και ταιριάζει σε κάθε βραδινή εμφάνιση

HerNewskl