HerNews.gr
Beauty

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ξύρισμα το καλοκαίρι

Η εποχή του καύσωνα και των διακοπών είναι επίσημα εδώ. Και για πολλούς από εμάς αυτή η εισροή ζεστασιάς και ένδοξης ηλιοφάνειας σηματοδοτεί αλλαγές στις ρουτίνες ομορφιάς μας. Όχι μόνο το καλοκαίρι μπορεί να σηματοδοτήσει μια αλλαγή από τις βαριές κρέμες σε ελαφριά τζελ στην περιποίηση του προσώπου μας. Η ανάγκη για λιγότερα ρούχα μπορεί επίσης να μας κάνει να σκεφτούμε τις ρουτίνες περιποίησης του σώματός μας, ιδιαίτερα την αποτρίχωση και το ξύρισμα.

Ωστόσο, το υπερβολικό ξύρισμα ή το λανθασμένο ξύρισμα μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες. Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος για να έχετε το πιο καθαρό και υγιεινό ξύρισμα κάθε φορά;

#1 Προετοιμάστε σωστά το δέρμα

Η απαλλαγή από τη βρoμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε τη συσσώρευση συμφόρησης κάτω από την επιφάνεια, επομένως το σωστό είδος απολέπισης λίγο πριν το ξύρισμα είναι ζωτικής σημασίας. Το ξύρισμα μπορεί να προκαλέσει μικροκοψίματα στο δέρμα, επομένως τα φυσικά απολεπιστικά μπορεί να είναι πολύ λειαντικά για να τα χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με το ξύρισμα.  

Aντίθετα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πιο ήπιο χημικό απολεπιστικό. Συστατικά όπως το άλφα υδροξυ οξύ (AHA), το βήτα-υδροξυ οξύ (BHA) και τα PHAs λειτουργούν για την απολέπιση του δέρματος ενθαρρύνοντας τον κυτταρικό κύκλο και μπορούν να έρθουν σε ποικίλα ποσοστά κατάλληλα για διαφορετικούς τύπους δέρματος.

Πώς να ξυριστείτε

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε έχουν σημασία. Με τον ίδιο τρόπο που τα βρώμικα πινέλα μακιγιάζ μπορούν να προκαλέσουν σπυράκια στο πρόσωπό μας, ένα σκουριασμένο ξυράφι μπορεί να επηρεάσει την υγιεινή και την αποτελεσματικότητα του ξυρίσματος σας. Αλλάξτε τη λεπίδα σας μετά από 5-7 χρήσεις για να πετύχετε ένα εξαιρετικά «καθαρό» ξύρισμα». Όσον αφορά ένα υπέροχο ξυράφι, θα πρέπει να ψάχνεις για πέντε λεπίδες. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τα πιο ομαλά αποτελέσματα. Ένα καλό ξυράφι θα έχει επίσης μια ενυδατική λωρίδα για να θρέψει το δέρμα σας καθώς προχωράτε. Αυτή είναι συχνά η μεγάλη διαφορά μεταξύ ξυραφιών μιας χρήσης και ενός premium.

Στη λίστα με τα dont’s του ξυρίσματος, το στεγνό ξύρισμα καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Είναι σημαντικό να μουλιάζετε το δέρμα σας με ζεστό νερό για τουλάχιστον 3-5 λεπτά πριν ξεκινήσετε, φροντίζοντας να χρησιμοποιήσετε ένα θρεπτικό λιπαντικό ξυρίσματος.

Φροντίδα μετά το ξύρισμα

Μπορεί να πιστεύετε ότι η ρουτίνα του ξυρίσματος τελειώνει όταν αφήνετε το ξυράφι σας κάτω, ωστόσο το να κρατάτε μακριά αυτά τα ενοχλητικά σημάδια, απαιτεί και μετέπειτα φροντίδα: Μην παραλείπετε ποτέ την περιποίηση της επιδερμίδας σας μετά το ξύρισμα.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ξύρισμα μπορεί να προκαλέσει εγκοπές και κοψίματα που δεν μπορεί να δει το γυμνό μάτι, επομένως είναι καλύτερο να διατηρείτε τις κρέμες σώματος σας απλές και φιλικές προς την ευαισθησία για τις ώρες που ακολουθούν. Αποφύγετε την εφαρμογή λοσιόν με ενεργά συστατικά ή κρέμες με έντονα αρώματα γιατί μπορεί να ερεθίσουν. Μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κρέμα σώματος σας απλώνοντάς την αμέσως μετά την έξοδο από το ντους, όταν το δέρμα είναι ακόμα υγρό και πιο απορροφητικό.

Συντήρηση μεταξύ των ξυρισμάτων

Όταν οι τρίχες σας αρχίσουν να ξαναβγαίνουν, μερικά απλά κόλπα συντήρησης θα κρατήσουν το δέρμα σας στην κορυφή και θα κάνουν την όλη διαδικασία πιο ομαλή.

Εάν είστε επιρρεπείς σε εξογκώματα με ξυράφι, που είναι ιδιαίτερα συχνό σε άτομα των οποίων οι τρίχες έχουν την τάση να γυρίζουν προς τα μέσα από μόνες τους ή να μεγαλώνουν πλάγια στον θύλακα της τρίχας, είναι σημαντικό να κάνετε απολέπιση του δέρματός σας μεταξύ των ξυρισμάτων καθώς και πριν από αυτά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Brooke Shields: Έφερε ξανά την τάση των milky nails στο προσκήνιο!

HerNewskl

Βacuchiol: Ανακαλύψαμε τη νέα ρετινόλη που δε δημιουργεί παρενέργειες!

HerNewskl

Sexture: Το μυστικό για εντυπωσιακά μαλλιά φέτος το καλοκαίρι

HerNewskl