HerNews.gr
DECORNEWS

Οι βασικές αρχές του φενγκ σούι

Το φενγκ σούι είναι μια αρχαία κινέζικη τέχνη. Μας βοηθάει στο να δημιουργήσουμε ισορροπία με τον φυσικό κόσμο στους εσωτερικούς μας χώρους. Χρησιμοποιεί ενεργειακές δυνάμεις για να φέρει την αρμονία μεταξύ ενός ατόμου και του περιβάλλοντός του.

Εδώ θα δούμε μερικές συμβουλές φενγκ σούι για το σπίτι σας.

Κρατήστε το σπίτι σας απαλλαγμένο από την ακαταστασία

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα προφανές πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε στο σπίτι, είμαστε όλοι ένοχοι που συσσωρεύουμε πράγματα που δεν έχουν μια συγκεκριμένη λειτουργία στο σπίτι. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, η ακαταστασία είναι κάτι περισσότερο από οπτικά δυσάρεστη. Είναι μια αρνητική ενέργεια που εμποδίζει τα καλύτερα πράγματα να έρθουν στη ζωή μας. Το φενγκ σούι αφορά λιγότερο το να έχετε ένα σπίτι με τέλειο στυλ και περισσότερο τη δημιουργία ενός χαρούμενου και υγιούς περιβάλλοντος.

Ισορροπήστε τα πέντε στοιχεία

Τα πέντε στοιχεία – γη, ξύλο, φωτιά, νερό και μέταλλο – μπορούν να υπάρχουν στο σπίτι σας είτε φυσικά, είτε συμβολικά. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φέρετε το στοιχείο της φωτιάς με ζεστούς τόνους, όπως το κόκκινο και το πορτοκαλί, ή θα μπορούσατε να έχετε πραγματική φωτιά με ένα τζάκι ή ένα αναμμένο κερί.

Η ιδέα είναι να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ όλων των στοιχείων. Πολλές φορές, οι άνθρωποι έλκονται από στοιχεία που είτε χρειάζονται περισσότερο, είτε που αποτελούν μεγάλη αιτία για  ανισορροπία στη ζωή τους.

Για παράδειγμα, τα άτομα που έχουν πολλά νεύρα θα πρέπει να προσέχουν να μην έχουν πολλά στοιχεία της φωτιάς ως μέρος της διακόσμησης του σπιτιού τους. Κοιτάξτε προσεκτικά τα στοιχεία που εμφανίζονται στο σπίτι σας, καθώς μπορεί να είναι αιτία ανισορροπίας στη συναισθηματική σας ζωή. Η ιδέα είναι να επιτευχθεί μια καλή ισορροπία μεταξύ των πέντε στοιχείων.

Μεγιστοποιήστε το φυσικό φως

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το φυσικό φως μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πιο χαρούμενοι και πιο θετικοί. Οι καθρέφτες στο φενγκ σούι είναι σημαντικοί. Το κλειδί εδώ είναι να προσέχουμε πολύ τι αντανακλούν οι καθρέφτες. Είναι μια στοίβα από λογαριασμούς, δηλαδή δείχνουν  ακαταστασία ή μια όμορφη θέα; Όταν κρεμάτε έναν καθρέφτη, βεβαιωθείτε ότι αντανακλά περισσότερο φως, μια γαλήνια θέα ή ένα εκτεταμένο μέρος του δωματίου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αλλάζουμε διάθεση – Αλλάζουμε διακόσμηση με τα νέα σχέδια της Vipart

Her News b

5 λάθη που παρατηρεί πάντα ένας ειδικός του Φενγκ Σούι όταν μπαίνει σε ένα σπίτι

HerNews ka

Οι ατέλειες είναι συχνά αυτές που προσθέτουν χαρακτήρα & γοητεία σε ένα σπίτι

HerNews ka