HerNews.gr
Pets

Κοκόνι: Η ελληνική ράτσα σκύλου

Το Κοκόνι είναι μια ελληνική ράτσα σκύλου, που είναι ιδανική για σπίτι και οικογένειες, με παιδιά. Είναι γνωστό ότι έχει σπουδαίο χαρακτήρα. Είναι ένας σκύλος που λατρεύει τα χάδια και την ανθρώπινη συντροφιά. Δεν έχει σημασία αν ζεις στη πόλη ή στο χωριό, σε διαμέρισμα ή όχι, το Κοκόνι παντού νιώθει άνετα. 

Το καθαρόαιμο Κοκόνι

Το Κοκόνι είναι ένα μικρόσωμο σκυλί με μήκος σώματος μεγαλύτερο από το ύψος του. Η μεσαίου μεγέθους μύτη είναι μαύρη με ανοιχτά ρουθούνια. Το κεφάλι έχει τριγωνικό σχήμα. Τα μάτια είναι μεσαίου μεγέθους. Τα αυτιά είναι μέτριου μεγέθους. Από βάρος συνήθως φτάνει τα 8 με 11 κιλά.

Τα μπροστινά πόδια είναι ίσια με μικρά, στρογγυλά πόδια. Έχει κοντό τρίχωμα στο πρόσωπο και στα εσωτερικά μέρη των ποδιών. Όλα τα χρώματα και οι συνδυασμοί χρωμάτων είναι αποδεκτοί.

Η πανέξυπνη μικρόσωμη ράτσα

Στον χαρακτήρα, το Κοκόνι είναι χαρούμενο, εξωστρεφές, έξυπνο, ζωηρό, ακομπλεξάριστο και στοργικό. Είναι ένα τέλειο μικρό σκυλάκι με πολύ ενέργεια.

Το Κοκόνι είναι ένας σκύλος συντροφιάς και θέλει συνεχώς την παρέα των αγαπημένων του προσώπων. Το να μένει μόνο για πολύ ώρα του φαίνεται μια πραγματική τιμωρία!

Επίσης ένα Κοκόνι καθαρόαιμο ή όχι είναι ένα πολύ έξυπνο σκυλί. Διαισθάνεται τον κίνδυνο και πάντα γαβγίζει για να προειδοποιήσει πιο μεγαλόσωμα σκυλιά. Μπορεί όμως, ειδικά αν μιλάμε για αρσενικό σκυλάκι, να γαβγίζει όταν θέλει να φάει ή όταν θέλει να πάει βόλτα.

Είναι σημαντικό αν θέλετε ένα Κοκόνι να τηρείτε όσο το δυνατόν περισσότερο μια καθημερινή ρουτίνα για τις βόλτες, το φαγητό και το παιχνίδι. Είναι μια ράτσα σκύλων που μπορεί να αγχωθεί πιο εύκολα. 

Πραγματικά όμως με ένα Κοκόνι στο σπίτι θα λάβετε πάρα πολύ αγάπη, θα έχετε ατελείωτα χάδια και φιλιά και πάντα έναν πιστό φίλο. Θα σας ακολουθά παντού μέσα στο σπίτι, θα σας κοιτάζει μέσα στα μάτια και δεν γίνεται, παρά να το αγαπήσετε όσο τίποτα!

Τρόποι για να περιορίσετε το άγχος του σκύλου σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτά είναι τα πιο Έξυπνα Σκυλιά στον πλανήτη

Her News

Πράγματα που θέλει ο κτηνίατρος να σταματήσετε να κάνετε

Her News

Γιατί ο σκύλος σας κοιμάται πολλές ώρες;

Her News