HerNews.gr
Σχέσεις

Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια;

Τα ποσοστά στα διαζύγια είναι υψηλά και πλέον τα ζευγάρια είναι γνωστό ότι χωρίζουν πιο εύκολα στις μέρες. Όταν τα ζευγάρια χωρίζουν αυτό επηρεάζει τόσο τις οικογένειες, όσο και τα παιδιά. Είναι φυσιολογικό να νιώθετε θλίψη μετά από ένα χωρισμό. Επίσης μπορεί να δημιουργηθεί άγχος όχι μόνο στο ζευγάρι, αλλά και στην ευρύτερη οικογένεια. 

Είναι όμως πολύ συνηθισμένο, γι’ αυτό προσπαθήστε να μην στεναχωριέστε πολύ ή να αισθανθείτε αποτυχία εάν η σχέση σας τελειώσει. Οι άνθρωποι αλλάζουν ή υπάρχουν λόγοι που μπορεί να έχουμε παρασυρθεί σε λάθος σχέση εξαρχής. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας, αλλά προχωρήστε και απολαύστε την ελευθερία σας.

Απιστία και προδοσία

Η απιστία είναι η κύρια αιτία ενός χωρισμού. Μερικά ζευγάρια συμφωνούν να έχουν άλλους σεξουαλικούς συντρόφους. Πολλά ζευγάρια μπορούν να επιβιώσουν από μια σύντομη σχέση, εάν ο σύντροφος συγχωρήσει και αποδεχτεί τις υποσχέσεις του άλλου ότι δεν θα ξαναφύγει ποτέ. Άλλοι αισθάνονται εντελώς προδομένοι όταν ανακαλύπτουν ότι ο σύντροφός τους είναι άπιστος και χωρίζουν αμέσως.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται αν φύγει ένας σύντροφος, όπως η επιμέλεια των παιδιών και τα οικονομικά. Γι’ αυτό πολλοί προσπαθούν να συνεχίσουν τη σχέση για ευκολία.

Η εμπιστοσύνη χρειάζεται πολύ χρόνο για να ξαναχτιστεί και η ακεραιότητα χάνεται. Η αναστάτωση, το άγχος, το σοκ και τα συναισθήματα της απώλειας σεβασμού για τον σύντροφο απαιτούν προσπάθεια για συγχώρεση.

Οικονομικά προβλήματα

Τα οικονομικά προβλήματα είναι μια άλλη σημαντική αιτία χωρισμού. Η φτώχεια, είτε είναι φτωχοί μισθοί και λιτός τρόπος ζωής ή επαρκές εισόδημα, αλλά ασυνείδητες δαπάνες, επιβαρύνει κάθε σχέση. 

Εθισμός

Ο εθισμός ενός συντρόφου είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που κάνει τα ζευγάρια να χωρίζουν. Μπορεί να μιλάμε για αλκοόλ, ναρκωτικά, τζόγο ή πολλά άλλα πράγματα. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στη διάθεση, λογομαχίες, επιθετικότητα και οικονομικά προβλήματα, που όλα οδηγούν στη διάλυση κάθε σχέσης.

Μήπως ο άντρας που βγαίνεις είναι συναισθηματικά μη διαθέσιμος;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Σχέση: 3 σημάδια που δείχνουν ότι σε κερατώνει

Her News b

Συμβουλές για υγιή και ενεργή σεξουαλική ζωή

HerNews ka

Κακό timing: Υπάρχει στον έρωτα ή είναι απλά μια δικαιολογία;

Her News b